| |

George Angelian – printre remarcații Naționalei de baschet U16, la Campionatul European – Divizia B

Echipa națională de baschet masculin U16 a României a încheiat pe locul 15 (din 22 de echipe) în divizia secundă a Campionatului European, care a avut loc la Sofia, în Bulgaria. Printre jucătorii care s-au remarcat din lotul tricolor se numără și George Angelian, baschetbalistul prim-divizionarei CSM Petrolul Ploiești.

Născut în decembrie 2006, jucătorul ploieștean a fost unul dintre cei mai buni jucători ai competiției pe postul său – pivot.

Cu o medie de 16.2 minute petrecute pe teren, în șapte partide (în ultimul meci al României nu a jucat), George Angelian a încheiat cu 8.7 puncte pe meci (procentaj de reușită de 50%, atât din acțiune, cât și de la linia de libere), fiind al șaptelea la acest capitol pe postul său.

În plus, baschetbalistul ploieștean a încheiat cu medii de 1.3 intercepții, 0.7 capace, 1.3 pase decisive și 3.4 recuperări (1.1 ofensive), pentru un coeficient de eficiență de 9.4 unități (al treilea din lotul României).

De remarcat că în meciul cu Germania, echipă care avea să câștige competiția din Sofia, George Angelian a fost liderul marcatorilor din tabăra tricoloră, cu 17 puncte, marcând aproape o treime dintre punctele României (care a cedat cu scorul de 59-83).

Dar, cea mai eficientă evoluție (coeficient 18) a avut-o în al doilea meci de la campionat, cu Finlanda (pierdut de tricolori, scor 68-84), echipă care avea să ajungă în finala întrecerii.

Angelian a încheiat partida cu 15 puncte (al doilea dintre jucătorii României, după liderul tricolorilor – Denis Bădălău), cu 70% procentaj din acțiune, 7 recuperări (4 ofensive), 3 pase decisive și 2 capace.

În faza grupelor, România s-a clasat pe locul 3, cu 3 victorii (cu Irlanda: 76-45, cu Ucraina: 88-57, cu Slovacia: 79-73) și 2 înfrângeri (cele cu Germania și cu Finlanda). Astfel, echipa antrenată de Emmanouil Papamakarios a jucat în faza locurilor 9-16, unde a pierdut cu Portugalia (scor 56-66), respectiv cu Ungaria (scor 56-74), dar a câștigat meciul pentru locul 15, cu Cehia (scor 83-75).

Foto: FIBA

Împărtășește: