gimnastica Petrolul - Cercul de Donatori
| |

Gimnastica artistică de la CS Petrolul are nevoie de sprijin

Una dintre disciplinele sportive reprezentative ale României este gimnastica artistică. Dacă am enumera numele celor din România care au scris istorie în gimnastica artistică mondială ne-ar lua zeci de rânduri și fiecare având povești interesante în spate.

Dar, se pare că istoria nu este de ajuns. La începutul anului, Federația Română de Gimnastică a anunțat că bugetul primit de la Ministerul Tineretului și Sportului este cu 35% mai mic decât anul trecut, solicitând, astfel, donații pentru a putea participa la Campionatele Europene și Mondiale.
Situația este similară și în cazul unuia dintre cluburile care au oferit câteva nume importante pentru gimnastica artistică din România – CS Petrolul Ploiești.

Club subordonat Ministerului Tineretului și Sportului, Petrolul are în palmares medalii obținute atât la Jocurile Olimpice, cât și la Campionatele Mondiale și Europene. Dar, pentru a se mai putea ajunge la astfel de performanțe, este nevoie de susținerea talentelor care, prin munca depusă de antrenoarele clubului, pot readuce faima mondială pentru România în gimnastica artistică.

Pentru început, secția de gimnastică artistică de la CS Petrolul are nevoie de fonduri pentru amenajarea unei săli de pregătire pentru grupele de începători. Și oricine poate contribui, proiectul fiind unul dintre cele trei incluse în cadrul Cercului de Donatori, eveniment de susținere a inițiativelor locale organizat de Fundația Comunitară Prahova.

În prezent, în cadrul secției de gimnastică artistică de la CS Petrolul se antrenează în aceeași sală aproximativ 80 de fete. Totodată, există cereri pentru înscriere și a copiilor cu vârste sub cinci ani, care au nevoie să se pregătească într-un spațiu separat. Clubul are o sală care poate fi amenajată atât pentru antrenamentele grupelor de începători, cât și pentru antrenamentul gimnastelor de performanță. Dar, spațiul are nevoie de reparații, văruieli, mochetă, oglinzi, sonorizare și saltele. Suma necesară pentru toate acestea este de 10.000 lei.

Cercul de Donatori

„Pentru a continua tradiția rezultatelor cât mai bune la nivel național și internațional, clubul nostru are nevoie de foarte multe aparate și dotări în sala de gimnastică. Aceste dotări ne sunt necesare pentru progresul copiilor și pentru siguranța lor în antrenamente. Din nefericire, toate cererile clubului către Ministerul Tineretului din ultimii 10 ani au rămas fără răspuns. Din 2010, n-am mai primit nimic pentru aparatele necesare micilor sportive”, se arată în prezentarea proiectului CS Petrolul, pe pagina evenimentului organizat de Fundația Comunitară Prahova, în data de 25 mai, de la ora 18:00, la Restaurant Cristal, din Ploiești.

Campioana mondială Corina Ungureanu, în prezent antrenoare la CS Petrolul, va susține proiectul, precizând următoarele: „Noi, gimnastica artistică de la CS Petrolul, avem nevoie de fonduri pentru amenajarea unei săli pentru grupele de începători și pregătirea artistică în performanță. Voi fi reprezentanta secției la evenimentul din 25 mai și sper din suflet să conving atât pe cei prezenți, cât și pe cei care vor să doneze online pentru gimnastele noastre! Vrem șansa de a spera și visa din nou, vrem condiții pentru antrenament mai bune, și pentru asta avem nevoie de oameni care înțeleg fenomenul, munca, sacrificiile din sportul nostru”.

Mai multe detalii despre eveniment și despre participare – aici.

Foto: Fundația Comunitară Prahova

Împărtășește: