|

Gimnastica artistică românească, prezentă în finale la Varna World Challenge Cup

Delegația României de la FIG World Challenge Cup de la Varna (Bulgaria) va avea cel puțin trei reprezentanți în cinci finale din cadrul competiției.

Gabriel Burtănete a realizat cea mai bună performanță din calificări, dintre reprezentanții români, acesta clasându-se pe prima poziție la sărituri, cu media de 14.500 (14.850 și 14.150). De asemenea, gimnastul român a reușit un exercițiu bun și la paralele, la care a fost notat cu al șaptelea punctaj din concurs – 13.500.

Rezultate bune în calificări a avut, din echipa României, și Ioana Stănciulescu. A concurat la două aparate și la ambele a reușit să se califice în finală. La bârnă, a ocupat locul al patrulea, cu o notă de 12.950, fiind la patru zecimi de prima clasată, iar la paralele s-a situat pe locul al cincilea, cu 13.250.

O prezență în finală a reușit să-și asigure și Răzvan Marc, la bară, la care a obținut a opta notă din calificări – 13.350.

Demn de menționat ar mai fi și faptul că Antonia Duță este prima rezervă la sol (a primit nota de 12.550, același punctaj cu al gimnastei de pe locul 8, Valentina Georgieva – Bulgaria, diferența fiind făcută de nota de la execuție), iar Gabriel Burtănete s-a clasat pe locul 10 în calificări la sol (13.350), fiind a doua rezervă pentru finală.

Sportivii sunt însoțiți de antrenorii Cristian Moldovan, Marius Berbecar și Remus Jivan.

Rezultatele din calificări – aici.

Foto: Ivan Teoharov.

Împărtășește: