| |

Grupele Cupei României la Baschet Masculin, stabilite la Ploiești

Astăzi, la Hotelul Central din Ploieşti, a avut loc tragerea la sorţi a primei faze din Cupa României la Baschet Masculin, ediţia 2022-2023. Competiţie la care vor participa cele 18 echipe din Liga Naţională, Cupa României va avea un format nou și se va reveni la sistemul cu Final 8.

În prima fază, cele 18 echipe au fost repartizate în șase grupe a câte trei formații fiecare, fără să existe capi de serie.

În urma tragerii la sorţi, CSM Petrolul Ploieşti va evolua în Grupa A, alături de echipele care au jucat în disputa pentru medaliile de bronz ale Ligii Naționale, în sezonul trecut, CSM CSU Oradea şi FC Argeş Piteşti. Echipa ploieșteană, însă, va găzdui meciurile grupei.

Componența grupelor este următoarea:

Grupa A – CSM CSU Oradea, FC Argeș Pitești, CSM Petrolul Ploiești (organizator);

Grupa B – SCM U Craiova, ABC Laguna Bucureşti, CSM Athletic Constanţa (organizator);

Grupa C – U-BT Cluj-Napoca, CSA Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti (organizator);

Grupa D – CSM VSKC Miercurea Ciuc, CSO Voluntari (organizator), CSM Tg. Mureş;

Grupa E – BC CSU Sibiu (organizator), CSM Tg. Jiu, SCM Ohma Timişoara;

Grupa F – Rapid Bucureşti (organizator), CSM 2007 Focşani, CSM Galaţi.

Meciurile din prima fază vor avea loc în perioada 1-3 octombrie, iar echipa organizatoare va juca în prima zi și în ultima zi a turneului, după cum s-a stabilit astăzi.

Câștigătoarele grupelor și cele mai bune două clasate de pe locul secund vor obține calificarea la Final 8, turneul programat în perioada 11-15 februarie 2023.

În Cupa României, toate echipele trebuie să folosească în permanenţă doi jucători români pe teren, dintre care unul trebuie să fie la categoria „U23”.

Foto: Clubul Sportiv Municipal Ploiești

Împărtășește: