|

Grupele Ligii Campionilor la handbal, stabilite pentru un sezon 2022/23 spectaculos

Astăzi, la sediul Federației Europene de Handbal, din Viena (Austria), a avut loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor la handbal, atât la feminin, cât și la masculin.

La feminin, România va fi reprezentată de două echipe: campioana Rapid București și vicecampioana CSM București.

Rapid București va face parte din Grupa B, alături de Györi Audi ETO KC (Ungaria), Metz Handball (Franța), WHC Buducnost BEMAX (Muntenegru), Storhamar Handbåll Elite (Norvegia), Team Esbjerg (Danemarca), Kastamonu Belediye GSK (Turcia), HC Lokomotiva Zagreb (Croația).

Programul campioanei României în faza grupelor este următorul:
▪️Runda 1 – HC Lokomotiva Zagreb – Rapid București
▪️Runda 2 – Rapid București – Storhamar Håndball Elite
▪️Runda 3 – Kastamonu Belediye GSK – Rapid București
▪️Runda 4 – Rapid București – Team Esbjerg
▪️Runda 5 – WHC Budućnost BEMAX – Rapid București
▪️Runda 6 – Rapid București – Metz Handball
▪️Runda 7 – Győri Audi ETO KC – Rapid București
▪️Runda 8 – Rapid București – Győri Audi ETO KC
▪️Runda 9 – Metz Handball – Rapid București
▪️Runda 10 – Rapid București – WHC Budućnost BEMAX
▪️Runda 11 – Team Esbjerg – Rapid București
▪️Runda 12 – Rapid București – Kastamonu Belediye GSK
▪️Runda 13 – Storhamar Håndball Elite – Rapid București
▪️Runda 14 – Rapid București – HC Lokomotiva Zagreb

CSM București, care a primit wild card pentru a participa în această ediție a Ligii Campionilor, va evolua în Grupa A, alături de Odense Handbold, Vipers Kristiansand, Krim Ljubljana, SG BBM Bietighem, Brest Bretagne Handball, FTC-Rail Cargo Hungaria, DHK Banik Most.

Champions League este cea mai importantă competiție, așa că orice tragere la sorți este echilibrată. Avem o mare dorință, de a ajunge în Final 4. Până acolo trebuie să depunem multă muncă și să dăm dovadă de ambiție, echilibru și caracter!

Adrian Vasile, antrenor principal CSM București

Liga Campionilor la feminin va începe în 10 septembrie. Primele două clasate din fiecare grupă își vor asigura prezența în sferturile de finală, în vreme ce ocupantele locurilor 3-6 vor evolua în faza eliminatorie, începând cu optimile de finală.

Și în acest sezon, Final Four-ul se va desfășura în Ungaria, la Budapesta, fiind programat între 3 și 4 iunie 2023.

La masculin, singura reprezentantă a României în Liga Campionilor este campioana Dinamo București. Echipa dinamovistă va face parte din Grupa A, alături de PSG Handball (Franța), Magdeburg (Germania), GOG (Danemarca), FC Porto (Portugalia), Telekom Veszprem (Ungaria), Orlen Wisla Plock (Polonia), HC PPD Zagreb (Croația).

În Grupa B au fost repartizate echipele Pick Szeged (Ungaria), Barçelona (Spania), RK Celje Pivovarna Laško (Slovenia), Lomza Industria Kielce (Polonia), THW Kiel (Germania), HBC Nantes (Franța), Elverum Håndball (Norvegia), Aalborg Håndbold (Danemarca).

La prima vedere, pare o grupă accesibilă în comparație cu grupa de anul trecut, dar nu e deloc așa. Sunt echipe puternice, iar totul se joacă pe teren. Sunt șanse puțin mai mari decât anul trecut să ieșim din grupe, iar noi o vom lua meci cu meci.

Valentin Ghionea, căpitan CS Dinamo

Liga Campionilor la masculin va începe în 14 septembrie. La fel ca la feminin, primele două clasate din fiecare grupă vor avansa direct în sferturile de finală, iar ocupantele pozițiilor 3-6 vor evolua în optimilie de finală.

Final Four-ul este programat în 17 și 18 iunie 2023, la Cologne (Germania).

Împărtășește: