Handbal > CSM Ploieşti vizează cel puţin locul opt la revenirea în Liga Naţională

Astăzi, echipa feminină de handbal a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a susţinut o conferinţă de presă după realizarea performanţei de a promova în Liga Naţională. După doi ani petrecuţi în eşalonul secund, gruparea pregătită de antrenorul Gheorghe Ionescu a revenit în prima ligă a ţării.

La conferinţă au fost prezenţi coodonatorul secţiei de handbal, Mircea Anton, antrenorul Gheorghe Ionescu, precum şi jucătoarele Ramona Ştefan şi Daniela Crap, noua achiziţie a clubului ploieştean.

Fostul antrenor al echipei prahovene din urmă cu trei ani, atunci când aceasta a reuşit prima promovare din scurta sa istorie, Mircea Anton a punctat:

„Am reuşit să ne îndeplinim obiectivul, datorită condiţiilor bune de pregătire de care am dispus, precum şi de liniştea în cadrul echipei. Pentru sezonul următor, evident, pretenţiile cresc. Având experienţa primei promovări, de data aceasta ne-am luat măsuri pentru a nu se repeta greşelile de atunci. Astfel, am completat posturile nedublate şi consider că avem un nucleu de jucătoare mult mai valoros decât prima dată, cu experienţă la nivelul Ligii Naţionale”.

Există, totuşi, o problemă pentru CSM Ploieşti, anume renovarea sălii Olimpia, care va începe, cel mai probabil, de săptămâna viitoare. În astfel de condiţii, echipa va trebui să-şi găsească o nouă sală în care să se pregătească şi să suţină meciurile de pe teren propriu, iar profesorul Mircea Anton a precizat că, în acest sens, cel mai sigur se va folosi sala de la Plopeni. Mai exista şi varianta sălii de la Vălenii de Munte, însă distanţa este mai mare, iar aceasta nu îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de Federaţia Română de Handbal.

În privinţa promovării, antrenorul Gheorghe Ionescu a precizat:

„Am menţinut acelaşi nucleu de jucătoare şi, astfel, am avut continuitate. Ştim că în Liga Naţională lucrurile sunt complet diferite faţă de Divizia A. Dar, ne-am propus obţinerea locului opt şi am realizat lotul pentru sezonul următor cu acest gând. Vreau să remarc atitudinea jucătoarelor la fiecare meci şi sper că aceasta va rămâne în continuare. Vom încerca să urcăm cât mai mult în clasament încă din startul campionatului, pentru a evita problema intrării în zona retrogradabilă, mai ales că vor retrograda patru echipe”.

Despre sosirea sa la echipa ploieşteană, fosta internaţională Daniela Crap a declarat:

„Am ales CSM Ploieşti pentru că are un lot valoros şi sper să putem obţine chiar un loc mult mai bun decât cel stabilit de către conducere”.

De asemenea, Ramona Ştefan a completat:

„Sperăm ca noile sosite să se acomodeze cât mai repede şi cât mai uşor în rândul nostru. Şi chiar vom încerca să depăşim obiectivul stabilit”.

În lotul formaţiei, au mai fost cooptate Daniela Crap (inter stânga), Janina Luca (inter dreapta, care a fost la CSM, în Liga Naţională, dar s-a accidentat la jumătatea sezonului 2008/2009, lipsind până la final), precum şi Mădălina Porfireanu (pivot), care a încheiat junioratul la echipa Grupului Şcolar „1 Mai” Ploieşti, pregătită de antrenorul Mircea Anton. În plus, gruparea se află în discuţii avansate cu încă două jucătoare pentru posturile de pivot şi extremă stânga.

Lotul complet al echipei, până acum:

Portari:

Livia Buzilă, Carmen Tănase, Alina Vișan

Extreme stânga:

Ramona Ștefan, Laura Zafiriadis

Extreme dreapta:

Nicoleta Alexandrescu-Gâscă, Cristiana Nica, Adriana Vasilescu

Interi stânga:

Daniela Crap, Alina Moroianu, Andreea Mărginean

Interi dreapta:

Janina Luca, Oana Bidașcu

Centri:

Andreea Dospin, Codruța Zavragiu

Pivoți:

Ramona Ruscior, Mădălina Porfireanu

Conducere tehnică:

Mircea Anton (coordonator secția handbal), Gheorghe Ionescu – antrenor principal, Codruța Zavragiu – antrenor secund, Mircea Miu – medic, Dorin Ivan – maseur

Împărtășește: