Handbal > Finalul unui sezon impresionant pentru Petrolul Teleajen

Universitatea Târgovişte – Petrolul Teleajen Ploieşti 32-33 (14-18)

 

Cu un buget total de numai 40.000 de lei, echipa masculină de handbal Petrolul Teleajen Ploieşti a reuşit să câştige 24 de meciuri dintre cele 28 programate în Divizia A, seria B, obţinând fără probleme calificarea la turneul de baraj pentru promovare în Liga Naţională.

Miercuri seară, la Târgovişte, formaţia ploieşteană, pregătită de antrenorul Lucian Nicolae, a evoluat în ultimul meci din acest sezon, în compania echipei locale Universitatea Valahia, ultima clasată a seriei. Având câteva absenţe importante în lot – Mihai Ghizdăvescu, Daniel Gheorghe şi Bogdan Botezatu lipsind de la acest meci – şi fiind urmărită de adversara pentru locul în Liga Naţională, reprezentanţi ai echipei HC Vaslui fiind prezenţi la Târgovişte, gruparea prahoveană a adoptat un stil de joc diferit.

Aceasta a fost, de altfel, şi o bună oportunitate pentru formaţia ploieşteană de a testa noi variante tactice în vederea susţinerii barajului de promovare de săptămâna viitoare.

Chiar dacă a fost o partidă fără miză, prahovenii nu au dorit să încheie sezonul decât printr-o victorie, forţând, însă, atât cât au avut nevoie pentru a-şi îndeplini obiectivul. Scorul final a fost de 33-32 pentru petrolişti, după ce, la pauză, aceştia conduceau cu 18-14.

„Consider că am reprezentat Ploieştiul cu cinste în acest sezon, având în vedere faptul că lotul formaţiei este complet alcătuit din jucători prahoveni şi am câştigat seria într-o asemenea manieră categorică. Din păcate, nimeni nu s-a implicat să ne susţină, în ciuda performanţelor realizate. Cu toţii am făcut eforturi uriaşe pentru a ajunge în momentul acesta, atât de aproape de o promovare în Liga Naţională, şi sperăm să readucem handbalul prahovean în cea mai importantă competiţie a ţării”, ne-a declarat preşedintele echipei ploieştene, Adrian Dumitru, care este, totodată, şi titularul postului de portar.

Săptămâna viitoare, Petrolul Teleajen va participa la barajul de promovare în Liga Naţională, urmând să se confrunte cu HC Vaslui. Turneul va avea loc la Drobeta Turnu Severin, în aceeaşi perioadă în care se va desfăşura şi Cupa României la handbal masculin.

Pentru Petrolul au jucat: Adrian Dumitru – Adrian Vasile 6 goluri, Vasile Boriceanu 6, Marius Pădureţ 5, Marian Duţu 4, Gabriel Ghizdăvescu 4, Marian Băbău 3, Liviu Ene 2, George Popescu 2, Ionuţ Sârbu 1.

Împărtășește: