Handbal > Impresii după promovare la Petrolul Teleajen

Echipa masculină de handbal Petrolul Teleajen Ploieşti a reuşit o performanţă istorică, promovând în Liga Naţională pentru prima dată din 1982, mai ales în condiţiile în care jucătorii au evoluat tot sezonul fără un salariu, fără prime şi fără condiţii adecvate de pregătire. Handbaliştii prahoveni au dovedit tuturor valoarea formaţiei, iar acum se gândesc la modul în care să poată evolua, în sezonul viitor, în primul eşalon valoric al ţării.

La întoarcerea de la turneul de baraj, de la Turnu Severin, am discutat cu unii dintre principalii componenţi ai formaţiei ploieştene:

Adrian Dumitru (portar şi preşedintele echipei):

„Am ajuns cu o zi înainte de startul barajului la Turnu Severin. Am reuşit să-i surprindem pe cei de la Vaslui, aşa cum ne-am propus, dar în primul meci tot noi am fost cei care ne-am făcut jocul dificil. În cele din urmă, a fost bine că am câştigat acel prim meci şi astfel am putut aborda partida secundă cu o altă mentalitate. Am avut o tactică specială, aglomerând jocul pe centru, lăsând extremele libere, şi se pare că acest lucru a funcţionat. În al doilea meci nu am mai avut probleme, ne-am distanţat de la început şi mă bucur pentru copiii aceştia care s-au luptat cu atâta determinare pentru a promova. Am dovedit tuturor că avem valoare şi că putem obţine performanţe, chiar dacă mulţi dintre oamenii din handbalul prahovean nu ne dădeau nicio şansă în această privinţă. După promovare, evident ne gândim la modul în care vom putea forma o echipă care să evolueze în prima ligă, deoarece în condiţiile pe care le-am avut până acum nu se poate aşa ceva. Sperăm ca Primăria Ploieşti să-şi respecte promisiunea făcută înainte de a promova, anume că ne va ajuta financiar din sezonul următor. Avem, deja, câţiva jucători în gând pentru a-i coopta în cadrul lotului, dar trebuie să ştim bugetul pe care vom conta pentru a putea semna contracte cu aceştia.

Noi ne-am luptat pentru ca handbalul să rămână în Ploieşti şi am reuşit acest lucru, demonstrând că avem valoare. Acum, primul pas fiind făcut, sperăm să se implice cât mai mulţi pentru a putea continua această aventură şi ca handbalul ploieştean să fie prezent, din nou, la cel mai înalt nivel”.

Marian Duţu (conducător de joc):

„Primul meci a fost mai greu. Emoţiile şi problemele de acomodare la sala de joc, la adversari au fost principalele motive pentru acest lucru. Chiar dacă unii dintre jucători au fost dezamăgiţi că nu am câştigat decât la două goluri distanţă, am reuşit să-i motivăm pentru următoarea partidă. Probabil, a fost chiar mai bine că s-a întâmplat aşa, că nu am câştigat prima dată la o diferenţă mai mare, deoarece în partida secundă am intrat mult mai determinaţi pe teren şi am dat tot ce aveam mai bun din noi. S-a văzut acest lucru, dominând pe întreaga perioadă a întâlnirii.

Din păcate, nici acum nu se arată nimeni interesat să ne sprijine. Consider că noi am făcut primul pas, prin această extraordinară performanţă, şi aşteptăm să putem forma o echipă pentru sezonul următor. În momentul de faţă, oricare ar fi viitorul formației, consider că nu trebuie să se renunţe la niciunul dintre tinerii jucători ai echipei, care au dat totul pentru a ajunge pe prima scenă a handbalului românesc. Categoric, mai trebuie aduşi câţiva jucători, dar nu se poate trece peste sacrificiile făcute de aceşti handbalişti, care nu au primit nici acum măcar o primă pentru promovare”.

Gabriel Ghizdăvescu (coordonator-inter):

„Nu ştiam la ce să ne aşteptăm. Ne-am mobilizat şi am reuşit să câştigăm primul meci. În a doua partidă, am dominat categoric şi nu le-am lăsat nicio şansă. Apărarea a fost principalul nostru atu. Ceea ce trecea de noi era apărat de Adi (n.n. – Adrian Dumitru) şi, în plus, Boris (n.n. – Vasile Boriceanu) a prins o zi extraordinară în al doilea meci.

Acum, noi ne-am făcut datoria şi am reuşit să ne îndeplinim obiectivul de a promova. Este rândul ca această performanţă să fie recunoscută şi de responsabilii locali, care ne-au promis că se vor implica, dacă vom obţine calificarea în Liga Naţională”.

Împărtășește: