Handbal > Junioarele 2 de la GŞI 1 Mai se pregătesc de un nou sezon

Echipele de juniori înscrise în Campionatele naţionale de handbal se află pe ultima sută de metri cu pregătirile noului sezon, care se apropie cu paşi rapizi de start. În ediţia anterioară a campionatelor de juniori, cea mai valoroasă formaţie din Prahova a fost cea a Grupului Şcolar Industrial „1 Mai” Ploieşti, la junioare 3.

Pregătită de antrenorul coordonator al secţiei de handbal, Marian Bratu, echipa s-a calificat la turneul final al competiţiei, la care s-a situat pe locul al şaselea. În anul competiţional care se apropie de start, formaţia va evolua la junioare 2.

Echipa s-a întors, recent, din perioada de pregătire centralizată, petrecută şapte zile la mare, la Costineşti, şi şapte zile la munte, la Buşteni, la Pensiunea Onix.

„Fetele s-au comportat normal în această perioadă şi sunt determinate să se califice la turneul semifinal. Vreau să adaug faptul că, prin sprijinul conducerii Clubului Sportiv Şcolar şi pe baza mediilor fetelor din anul şcolar anterior, aproape toate jucătoarele au fost înscrise la aceeaşi clasă”, ne-a mărturisit antrenorul Marian Bratu.

În lotul formaţiei, au fost cooptate două jucătoare noi, Teodora Burcea, extremă de la CSŞ Sfântu Gheorghe, şi Ioana Mânzicu, de la Activ Ploieşti, care evoluează atât pe postul de extremă, cât şi pe cel de inter.

Astfel, acestea se alătură celorlalte componente ale echipei: Iulia Ianculescu, Alexandra Mihăilă, Andreea Vîlsan – Laura Pîrcălăboiu, Daniela Ionescu (căpitan), Andreea Ghiţă, Raluca Rotaru, Ionela Olteanu, Adina Mureşan, Diana Dinu, Veronica Dogaru, Maria Niculescu, Beatrice Badea.

De menţionat că Daniela Ionescu a fost prezentă, în perioada 17-30 iulie, la Râmnicu Vâlcea, la un cantonament al lotului naţional de junioare, aceasta intrând în vizorul antrenorilor selecţionatei tricolore încă de anul trecut.

Obiectivul echipei pentru sezonul viitor, care va începe pe 30 septembrie, este calificarea la turneul semifinal, având în vedere că se află în primul an la această categorie de vârstă.

De la gruparea prahoveană mai sunt înscrise încă patru echipe în campionatele naţionale, astfel: la juniori 1 (antrenor Ilie Coman), la juniori 3 (antrenor Ion Nicolae), la junioare 1 (antrenor Emilian Teodorescu), la junioare 3 feminin (antrenor Marian Bratu).

Campionatul la juniori 1 va începe săptămâna viitoare, pe 17 şi 18 septembrie, iar juniorii 3 vor porni la drum pe 10 octombrie.

Împărtășește: