Handbal > Participare onorabilă pentru Grupul Şcolar „1 Mai”, la turneul final

Singura echipă a Grupului Şcolar Industrial „1 Mai” Ploieşti calificată la turneul final din cadrul campionatelor naţionale de handbal este cea de junioare 3, pregătită chiar de coordonatorul secţiei – profesorul Marian Bratu. Totuşi, trebuie menţionat faptul că toate cele cinci echipe ale clubului ploieştean înscrise în competiţiile naţionale, în acest sezon, au ajuns cel puţin până în faza turneelor semifinale.

Turneul final al Campionatului naţional la junioare 3 s-a desfăşurat la Râmnicu Vâlcea, în perioada 4-8 iunie. Formaţia ploieşteană s-a aflat în seria a doua, cu echipa organizatoare – Grupul Şcolar Energetic Râmnicu Vâlcea, ACS Şcoala 181 Bucureşti şi CS Marta Baia Mare.

Jucătoarele ploieştene au evoluat, în primul meci, în compania echipei gazde. Acestea nu au avut soluţii la jocul echipei vâlcene, în componenţa căreia se află sportive selecţionate din întreaga ţară, pierzând cu scorul de 17-36.

În a doua dispută, cu ACS Şcoala 181 Bucureşti, campioana de anul trecut de la această categorie de vârstă, handbalistele prahovene au reuşit să se menţină aproape până spre finalul meciului. Gruparea din Capitală s-a impus, în cele din urmă, cu scorul de 27-22, şi aceasta fiind alcătuită din jucătoare cooptate din întreaga ţară, spre deosebire de formaţia ploieşteană, care are un lot compus numai din sportive din judeţ.

În urma acestor două înfrângeri, elevele profesorului Marian Bratu s-au luptat pentru a ocupa locul al treilea în serie, adversară fiind CS Marta Baia Mare. Meciul a fost extrem de strâns, echipa ploieşteană impunându-se cu scorul de 26-25 şi urma să joace pentru locul al cincilea.

Din nefericire, ghinionul accidentărilor a lovit formaţia prahoveană, portarul Alexandra Mihăilă, care a apărat foarte bine până în momentul respectiv, fiind lovită în zona capului la o acţiune a băimărencelor, care i-a produs acesteia probleme după terminarea jocului. A fost chiar nevoie de o vizită la spital pentru handbalista ploieşteană, însă şi-a revenit şi a putut intra în jocul următor, cu CSŞ Galaţi.

Din păcate, o altă jucătoare a grupării prahovene a avut nevoie de intervenţii medicale, în timpul partidei cu formaţia gălăţeană, Laura Pîrcălăboiu primind o lovitură în zona coastelor, care era afectată încă din faza semifinalelor. Mai mult, la puţin timp, Mihăilă a avut probleme la picior, iar în acel moment antrenorul Marian Bratu a preferat să stea alături de jucătoarele accidentate, transportate la spital.

În aceste condiţii, CSŞ Galaţi s-a impus detaşat, cu scorul de 44-30, iar Grupul Şcolar Industrial „1 Mai” Ploieşti a încheiat pe locul al şaselea.

Chiar dacă nu a reuşit să acceadă în semifinale, formaţia ploieşteană a reuşit o performanţă remarcabilă de a se situa între primele şase echipe ale ţării la această categorie de vârstă şi de a avea o jucătoare selecţionată la lotul naţional – Daniela Ionescu.

„Sunt foarte mulţumit de modul în care s-au luptat toate jucătoarele pe teren. Este o performanţă deosebită de a ne situa pe locul şase din 90 de echipe din ţară. Ne-ar fi fost accesibil şi locul cinci, dacă nu apăreau acele accidentări. Totuşi, am muncit timp de patru ani cu această generaţie, iar până acum am reuşit două calificări la turneul final: la junioare 4 şi la junioare 3, ceea ce spune mult despre valoarea echipei pe care am reuşit să o formăm. Pentru sezonul următor sper să mai aducem două jucătoare şi să ne putem lupta pentru calificarea la turneul final şi la junioare 2, cu toate că vom fi în primul an la respectiva categorie de vârstă”, ne-a declarat antrenorul Marian Bratu.

Lotul formaţiei ploieştene a fost următorul: Iulia Ianculescu, Alexandra Mihăilă, Andreea Vîlsan – Laura Pîrcălăboiu, Daniela Ionescu (căpitan), Andreea Ghiţă, Raluca Rotaru, Ionela Olteanu, Adina Mureşan, Diana Dinu, Veronica Dogaru, Maria Niculescu, Adina Zahanagiu, Beatrice Badea.

Clasamentul final al turneului:

1. Energetic Rm. Vâlcea

2. CSŞ 2 Baia Mare

3. ACS Şcoala 181 Bucureşti

4. LPS Brăila

5. CSŞ Galaţi

6. Grupul Şcolar Industrial „1 Mai” Ploieşti


7. CS Marta Baia Mare

8. CSŞ Odorhei

Împărtășește: