Handbal > Pentru o repriză, au rezistat cu brio campioanei

CSM Ploieşti-HCM Constanţa 24-36 (13-14)

Cel puţin pentru o repriză, echipa masculină de handbal nou-promovată CSM Ploieşti a jucat de la egal la egal cu formaţia campioană – HCM Constanţa, în etapa a doua a Ligii Naţionale, într-o sală aproape plină, la Plopeni.

Gruparea de la malul mării a început meciul bine, însă, la scorul de 3-1, paradele portarului ploieştenilor, Adrian Dumitru, nu a lăsat-o pe aceasta să se desprindă. Mai mult, oferind încredere coechipierilor săi, CSM Ploieşti a preluat chiar conducerea partidei, în minutul 16 avea un gol avans, scor 7-6, iar echipa campioană se afla într-o situaţie neaşteptată în faţa unei formaţii cotată cu mult sub nivelul său.

Câteva contraatacuri rapide au mai adus ceva linişte în tabăra constănţeană, în a doua parte a primei repreize, distanţându-se la patru goluri, în minutul 22. Dar, ploieştenii nu s-au lăsat intimidaţi, iar Gabriel Ghizdăvescu, Narcis Zamfir şi Bogdan Botezatu au readus echipa gazdă la un singur gol în urma constănţenilor, la pauză, scor 13-14.

Adrian Dumitru
Adrian Dumitru

În partea secundă, HCM Constanţa a profitat de eliminările succesive din tabăra ploieşteană ale lui Botezatu (în minutele 33 şi 36) şi Adrian Dumitru (în minutul 39), distanţându-se la şapte goluri. Afectată în mod evident de jocul în inferioritate numerică, formaţia ploieşteană nu a mai putut face faţă atacurilor rapide ale grupării campioane.

Iar, pe final de meci, şi pe fondul oboselii, prahovenii au ratat enorm, s-au precipitat în atac, pierzându-şi luciditatea pe care au avut-o în prima repriză. Astfel, HCM Constanţa a continuat să se distanţeze şi s-a impus cu scorul de 36-24.

După victoria din prima etapă, ploieştenii au demonstrat şi în această partidă că nu vor fi o pradă uşoară pentru echipele din Liga Naţională, arătând un joc variat, atât în defensivă, cât şi în ofensivă. De menţionat că, în acest meci, ploieştenii Marian Duţu şi Vasile Boriceanu au marcat primele lor goluri din prima ligă a ţării, aceştia aflându-se pentru prima dată la acest nivel în carieră.

La finalul meciului, unul dintre cei mai buni jucători ai partidei, portarul Adrian Dumitru, a mărturisit:

Era greu să obţinem puncte din meciul cu HCM. Dar, am făcut un joc bun, iar, dacă nu existau acele eliminări de la începutul reprizei secunde, cred că ne-am fi putut menţine mult mai aproape de Constanţa. Este greu să joci în efectiv complet împotriva unei asemenea echipe, dar şi mai dificil în inferioritate numerică”.

De asemenea, antrenorul principal al ploieştenilor, Lucian Nicolae, ne-a declarat:

Am realizat o primă repriză foarte bună, însă lipsa unui joc colectiv, în partea secundă, a făcut ca lucrurile să se schimbe. În plus, cei de la Constanţa au avut jucători de schimb care să intre mai odihniţi pe teren, în timp ce noi am fost deficitari la acest capitol. Nu ne rămâne decât să ne gândim la următorul meci şi sperăm să ne întoarcem cu două puncte de la Satu Mare, în etapa de duminică. Mulţumim celor care au venit să ne susţină şi ne dorim să ne luăm revanşa faţă de ei în etapa viitoare”.

Echipa prahoveană se va deplasa, mâine, spre Satu Mare, unde, duminică, de la ora 11, va evolua împotriva formaţiei locale CSM, în cadrul etapei a treia a Ligii Naţionale.

Formaţii:

CSM Ploieşti: A. Dumitru, M. Dumitru – Zamfir 6 goluri/13 încercări, G. Ghizdăvescu 4/10, Mihoci 4/7, Constantinescu 4/10, Botezatu 4/7, Boriceanu 1/3, Duţu 1/1, Rouă, M. Ghizdăvescu, Vasile, Băbău, Ene, Pîslaru, Georgescu.

Staff tehnic: Lucian Nicolae, Marian Vasilescu, Gheorghe Puia.

HCM Constanţa: Popescu, Stănescu – Csepreghi 6 goluri/9 încercări, A. Stamate 6/7, Sadoveac 5/5, Ghionea 5/6, Irimescu 3/3, Criciotoiu 3/5, Novanc 2/3, Stavrositu 2/3, Toma 2/4, Sabou 2/3, Buricea 0/2, Angelovski, Adzic, Mocanu.

Staff tehnic: Ion Crăciun, Eden Hairi, Alexandru Buligan.

Împărtășește: