Handbal > Performanţă remarcabilă pentru junioarele 3 de la Grupul Şcolar „1 Mai”

Echipa feminină de handbal a Grupului Şcolar Industrial „1 Mai” Ploieşti, pregătită de antrenorul Marian Bratu, coordonatorul secţiei, a reuşit să se autodepăşească, obţinând calificarea la turneul final al Campionatului naţional de junioare 3. Gruparea prahoveană a făcut parte din grupa I, turneul semifinal desfăşurându-se la Brăila, la finalul săptămânii trecute.

În prima zi a turneului, echipa ploieşteană a câştigat cu CSŞ Bacău, scor 33-23, după ce a răsturnat rezultatul înregistrat la pauză: 17-15 pentru jucătoarele moldovene. Neavând ca obiectiv să se lupte cu formaţia gazdă, vicecampioana de anul trecut, echipa prahoveană nu a forţat prea mult în meciul cu aceasta, pierzând cu scorul de 24-36 (11-21). În plus, spre finalul meciului, Andreea Ghiţă, coordonatorul de joc, s-a accidentat serios, fiind nevoită să petreacă noaptea zilei respective la spital. Însă, aceasta şi-a revenit, evoluând în ultimele partide ale turneului.

A urmat, în a doua zi, o înfrângere la limită cu CSŞ Nr. 5 Bucureşti, scor 22-23 (11-11), dar handbalistele prahovene s-au revanşat în disputa cu LPS Slatina, impunându-se cu 31-27 (17-16).

Astfel, în ultima zi a turneului, echipa GŞI „1 Mai” îşi juca ultima şansă de calificare la faza finală a competiţiei în duelul cu LPS Vaslui. Determinate să realizeze o performanţă istorică pentru clubul prahovean, jucătoarele echipei s-au mobilizat extrem de eficient, câştigând cu 33-28 (18-15), după ce au avut diferenţă şi de opt goluri.

În urma departajării finale, pe baza rezultatelor directe dintre cele trei echipe cu şase puncte, formaţia ploieşteană a avut câştig de cauză, clasându-se pe locul al doilea, după LPS Brăila (cu maximum de puncte obţinute) şi înaintea grupărilor CSŞ Nr. 5 Bucureşti (6 puncte), LPS Vaslui (6 puncte), LPS Slatina (2 puncte) şi CSŞ Bacău (0 puncte).

GŞI "1 Mai" Ploieşti a reuşit calificarea la turneul final
GŞI "1 Mai" Ploieşti a reuşit calificarea la turneul final

Astfel, după aproape zece ani de la ultima prezenţă a unei formaţii ploieştene la un turneu final de juniori, echipa antrenată de Marian Bratu a reuşit această performanţă, depăşindu-şi obiectivul stabilit înainte de startul campionatului.

„Sunt extrem de mulţumit de evoluţia tuturor jucătoarelor, pe care vreau să le felicit pentru determinarea arătată şi pentru altruismul de care au dat dovadă, fiind o adevărată echipă. Sunt fericit că am reuşit o performanţă deosebită şi vreau să le mulţumesc şi celor care ne-au ajutat să alcătuim acest nucleu de jucătoare, anume profesorilor Ion Teodorescu, de la Şcoala I.A. Bassarabescu, Mirel Dranca, de la Şcoala Generală 10 Ploieşti, Georgeta Vasilescu, de la Şcoala I.A. Bassarabescu, Traian Schrenk, de la Şcoala Generală 15 Ploieşti şi Elena Grigorescu, de la Şcoala Generală 3 Vălenii de Munte”, ne-a declarat tehnicianul formaţiei ploieştene.

Acesta ne-a mai mărturisit că intenţionează să organizeze turneul final la Ploieşti, făcând demersuri în acest sens. La turneu, formaţia prahoveană va fi în serie cu Şcoala 181 Bucureşti (deţinătoarea titlului naţional), CSŞ 2 Baia Mare şi Energetic Râmnicu Vâlcea. De menţionat că grupările din Vâlcea şi din Bucureşti au în componenţă jucătoare din întreaga ţară spre deosebire de echipa prahoveană care are handbaliste numai din judeţ.

În cealaltă serie se vor afla echipele LPS Brăila, CSŞ Drobeta Turneu Severin, CSŞ Odorhei, CS Marta Baia Mare. Locul de desfăşurare al turneului se va decide săptămâna viitoare, acesta fiind programat în perioada 1-5 iunie.

În vederea participării la faza finală, antrenorul Marian Bratu ne-a declarat: „La turneul final se poate întâmpla orice, aşa că ne vom apăra şansa noastră cât de bine vom putea”.

Lotul formaţiei ploieştene a fost următorul: Iulia Ianculescu, Alexandra Mihăilă, Andreea Vîlsan – Laura Pîrcălăboiu, Daniela Ionescu (căpitan, componentă a lotului naţional), Andreea Ghiţă, Raluca Rotaru, Ionela Olteanu, Adina Mureşan, Diana Dinu, Veronica Dogaru, Maria Niculescu, Adina Zahanagiu, Beatrice Badea.

Rezultatele echipei ploieştene (principalele marcatoare):

– CSŞ Bacău 33-23 (15-17): Ghiţă 9, Pîrcălăboiu 8, Rotaru 6

– LPS Brăila 24-36 (11-21): Ionescu 10, Olteanu 5

– CSŞ Nr. 5 Bucureşti 22-23 (11-11): Ionescu 8, Pîrcălăboiu 7, Olteanu 4

– LPS Slatina 31-27 (17-16): Ionescu 11, Dinu 6, Olteanu 4

– LPS Vaslui 33-28 (18-15): Ghiţă 10, Ionescu 6, Olteanu 5, Mureşan 4

Împărtășește: