Handbal > Petrolul Teleajen a promovat în stil mare în Liga Naţională

După 29 de ani petrecuţi în eşalonul secund, echipa prahoveană legendară de handbal Petrolul Teleajen Ploieşti a reuşit performanţa de a reveni în prima ligă naţională masculină, în urma unui joc excepţional.

După un meci echilibrat în prima dispută de la barajul de promovare, desfăşurat la Drobeta Turnu Severin, joi, împotriva formaţiei HC Vaslui, handbaliştii prahoveni i-au spulberat pe jucătorii moldoveni, în a doua întâlnire, care a avut loc astăzi, la amiază.

Ploieştenii, pregătiţi de antrenorul Lucian Nicolae, s-au mobilizat mult mai bine în acest meci, iar la jumătatea primei părţi a jocului conduceau cu scorul de 10-3. Dorind să nu lase nicio urmă de îndoială asupra valorii lor, aceştia au continuat să forţeze, iar la pauză conduceau cu scorul de 19-8.

În partea secundă a întâlnirii, Petrolul Teleajen a continuat să domine jocul, aşa cum a făcut-o pe întreaga perioadă a sezonului petrecut în Divizia A, impunându-se, în final, cu scorul de 37-25.

Interul Vasile Boriceanu a fost principalul marcator al formaţiei, cu opt reuşite, fiind urmat de Marian Duţu, Bogdan Botezatu – câte 7 goluri fiecare, Gabriel Ghizdăvescu 5, Adrian Vasile 4, Liviu Ene 3, Ionuţ Sârbu 2, Marian Băbău 1. În poartă s-a aflat Adrian Dumitru.

Încă dinainte de startul campionatului, formaţia prahoveană îşi stabilise obiectivul de a promova, după ce la conducerea echipei a sosit Adrian Dumitru, actualul preşedinte al formaţiei. Chiar dacă bugetul de numai 40.000 de lei le-a ajuns doar pentru prima parte a sezonului, handbaliştii ploieşteni nu au lăsat acest lucru să le împiedice drumul spre Liga Naţională, implicându-se prin resurse proprii pentru ca echipa să fie prezentă la turneul de baraj. Şi nu a fost în van, Ploieştiul ajungând să fie, din nou, reprezentat în Liga Naţională.

Acum, handbaliştii de la Petrolul Teleajen aşteaptă ca promisiunile primite înainte de turneul de baraj să se materializeze, astfel încât să poată forma o echipă pentru prima ligă, unde fără bani nu se poate participa.

De remarcat faptul că, în 1982, când Petrolul Teleajen a evoluat ultima dată în prima ligă a României, la formaţia ploieşteană evolua, ca jucător, actualul antrenor al grupării, Lucian Nicolae.

Alături de Petrolul, în Liga Naţională a mai promovat Potaissa Turda, care, chiar dacă a pierdut meciul de astăzi cu HCM Făgăraş, scor 27-29 (14-14), s-a calificat ca urmare a victoriei clare de joi, cu scorul de 40-29 (19-13).

Împărtășește: