Handbal > Petrolul Teleajen așteaptă sprijinul promis de Primăria Ploiești

Miercuri seară, la sala ”Olimpia” din Ploieşti, echipa masculină de handbal Petrolul Teleajen LukOil Ploieşti a susţinut o conferinţă de presă, în urma excelentei performanţe obţinută, anume promovarea în Liga Naţională. Din partea clubului au fost prezenţi preşedintele echipei – Adrian Dumitru, antrenorul principal Lucian Nicolae, antrenorul secund Marian Vasilescu şi golgheterul formaţiei – Marian Duţu.

În urma eforturilor depuse de toţi componenţii echipei, gruparea prahoveană a promovat, după 29 de ani petrecuţi în eşalonul secund. În ciuda acestei performanţe, formaţia nu are o certitudine pentru viitor.

Handbalul masculin ploieştean trebuie ajutat să nu fie lăsat să moară. Am înaintat o scrisoare factorilor locali în acest sens şi sperăm să analizeze cu atenţie situaţia, deoarece nu mai putem continua în condiţiile actuale. În a doua jumătate a campionatului, am jucat cu banii noştri, aduşi de fiecare. Aşa s-a întâmplat şi la turneul de baraj, şi cu toate acestea am demonstrat care este valoarea noastră, promovând în Liga Naţională. În plus, toţi suntem din Ploieşti şi am reprezentat acest oraş cu succes”, a declarat Adrian Dumitru.

Gruparea petrolistă a avut un buget de aproape 75.000 de lei în acest sezon, mai mult de jumătate venind din finanţarea acordată de către primărie. În a doua parte a sezonului, însă, formaţia petrolistă a renunţat la banii pe care-i putea lua în aceleaşi condiţii ca la începutul campionatului. Iar asta tocmai pentru că altfel, conform legii, Clubul Sportiv Municipal nu ar mai fi putut să preia echipa, în cazul promovării, aşa cum au promis reprezentanţii municipalităţii ploieştene că se va întâmpla, dacă petroliştii vor ajunge în Liga Naţională.

“În toţi anii aceştia, de când mă aflu la conducerea echipei, nu am făcut altceva decât să creăm condiţiile pentru ca posibilitatea unei promovări să apară. Iar acum s-a întâmplat şi nu este normal ca nimeni din oraşul acesta să nu se implice, să nu dorească o echipă de handbal masculin în prima ligă”, a menţionat antrenorul Lucian Nicolae.

Din nefericire, până acum, cei care le-au promis că vor ajuta echipa, dacă va promova, nu au făcut niciun demers în această privinţă. Iar gruparea ploieşteană nu poate aştepta la nesfârşit, mai ales că termenul de înscriere în Liga Naţională este 15 iunie. Mai mult, majoritatea jucătorilor deja semnează contracte pentru sezonul următor.

Iar, dacă vor să evolueze la un nivel acceptabil în primul eşalon, ploieştenii trebuie să mai aducă încă patru-cinci jucători în lot. Chiar internaţionalul ploieştean Ionuţ Georgescu ar fi putut ajunge la Petrolul. Dar, văzând că nu există nicio certitudine la gruparea prahoveană, acesta a acceptat o ofertă din Spania.

“Ne-ar mai trebui câţiva jucători de ligă, alături de care să ne ajustăm jocul şi noi. Pentru că altfel, chiar dacă vom reuşi să găsim resurse să participăm în Liga Naţională, cu structura actuală nu vom putea rezista”, a declarat îngrijorat coordonatorul de joc Marian Duţu.

Împărtășește: