Handbal > Petrolul Teleajen e cu un pas în Liga Naţională

Petrolul Teleajen Ploieşti – HC Vaslui 23-21 (12-12)

Echipa masculină de handbal Petrolul Teleajen Ploieşti a pornit cu dreptul la turneul de baraj pentru promovare în Liga Naţională, care se desfăşoară la Drobeta Turnu Severin. Jucătorii prahoveni, conduşi de antrenorul Lucian Nicolae, au câştigat primul meci disputat cu HC Vaslui, având prima şansă de a avansa în eşalonul de elită al ţării.

Însă, nici de această dată, prahovenii nu au scăpat de fluctuaţiile din joc. Aceştia au început extrem de bine meciul, conducând în primul sfert de oră cu scorul de 9-2. Echipa din Vaslui a revenit în joc, iar la pauză scorul era egal: 12-12.

În partea secundă a întâlnirii, ploieştenii au preluat, din nou, iniţiativa, distanţându-se la cinci goluri, conducând cu scorul de 22-17 cu cinci minute înainte de final. Dar, şi la sfârşitul acestei reprize, handbaliştii prahoveni au avut o cădere în joc, iar HC Vaslui a redus daunele, scorul final fiind 23-21 pentru Petrolul Teleajen.

„Am început foarte bine. Însă, exceptând primele 20 de minute, jocul a fost unul care nu mi-a plăcut, cu multă angajare fizică. Puteam câştiga chiar la şapte-opt goluri, lucru care ne-ar fi liniştit mai mult înainte de al doilea meci. Dar, avem încredere în potenţialul nostru şi credem că ne putem îndeplini obiectivul stabilit încă de la începutul campionatului, anume promovarea”, ne-a declarat antrenorul Lucian Nicolae, după meci.

Bogdan Botezatu şi Daniel Gheorghe au fost principalii marcatori ai echipei ploieştene, cu câte şapte goluri fiecare, pentru Petrolul mai marcând Marian Duţu şi Gabriel Ghizdăvescu – câte patru goluri, şi Mihai Ghizdăvescu – un gol. În poartă, Adrian Dumitru s-a comportat foarte bine, salvându-şi echipa în multe situaţii dificile. La ploieşteni au mai evoluat Vasile Boriceanu, Ionuţ Sârbu, Adrian Vasile, Marian Băbău, George Popescu, Liviu Ene.

Mâine, de la ora 11, se va disputa cea de-a doua manşă a întâlnirii, prahovenii având de apărat cele două goluri avans. Pentru acest meci, antrenorul Lucian Nicolae va putea conta şi pe pivotul Marius Pădureţ.

În cealaltă dispută pentru accederea în Liga Naţională, Potaissa Turda s-a impus în dauna formaţiei HCM Făgăraş, cu scorul de 40-29 (19-13)

Împărtășește: