Handbal > S-a stabilit programul Ligilor Naţionale

Conducerea Federaţiei Române de Handbal a stabilit programul pentru sezonul 2011/2012 din cadrul Ligilor Naţionale, feminin şi masculin. După o absenţă de doi ani, Ploieştiul va fi, din nou, reprezentat în primul eşalon valoric al handbalului românesc. Dar, de data aceasta cu două echipe, în urma promovărilor simultane ale formaţiilor CSM Ploieşti, la feminin, şi Petrolul Teleajen LukOil Ploieşti, la masculin.

Conform deciziei forului naţional, campionatul feminin va începe în data de 3/4 septembrie, iar CSM Ploieşti va juca, pe teren propriu, cu Rulmentul Braşov, echipă care s-a situat pe locul nouă, în sezonul precedent din Liga Naţională.

Prima etapă a competiţiei masculine a fost programată pentru data de 10/11 septembrie, iar Petrolul Teleajen ar urma să se deplaseze la Timişoara, pentru disputa cu echipa din localitate AS Politehnica, clasată pe poziţia 11, în sezonul anterior. În primul meci pe teren propriu al formaţiei ploieştene, stabilit în etapa a doua, Petrolul va primi replica echipei campioane – HCM Constanţa.

Chiar dacă au promovat, grupările ploieştene nu sunt lipsite de griji. În urma începerii renovării Sălii Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti, acestea sunt nevoite să-şi găsească un alt loc în care să-şi desfăşoare activitatea. Astfel, CSM Ploieşti a ales să evolueze în sala din Plopeni, în care activează şi echipa feminină divizionară Activ Ploieşti. Cel mai probabil, acesta va fi locul în care şi formaţia masculină Petrolul Teleajen va juca meciurile pe teren propriu, gruparea ploieşteană evoluând la Plopeni şi în urmă cu două sezoane, în Divizia A.

Principala problemă pentru echipa petrolistă, însă, o reprezintă situaţia financiară, aceasta neavând, în prezent, asigurat un buget pentru Liga Naţională. Dacă acest lucru nu se va remedia, este foarte posibil ca formaţia să nu participe în campionat.

În schimb, CSM Ploieşti nu întâmpină asemenea probleme, având, deja, stabilit ca obiectiv clasarea între primele opt poziţii ale clasamentului.

Împărtășește: