Înot > Florina Ilie, record personal la Campionatul European de juniori

Timp de cinci zile, în bazinul descoperit din Belgrad, Serbia, s-a desfăşurat Campionatul European de înot pentru juniori. În lotul României prezent la competiţie s-au aflat şi doi sportivi de la cluburi ploieştene: Florina Ilie (CS Petrolul Ploieşti) şi Horia Cristea (Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti).

Pregătită de antrenorul Silviu Anastase, Florina Ilie, care este încă junioară 2, a avut un parcurs bun. Chiar dacă nu a reuşit să treacă de faza preliminariilor, deşi a fost extrem de aproape, la numai 17 sutimi de secunde, înotătoarea ploieşteană şi-a stabilit un nou record personal la proba de 100 m bras, cu timpul de 1.13,20 minute, clasându-se pe locul 22.

Aceasta a fost extrem de aproape de calificarea în semifinale şi la proba de 50 m bras, la care deţine recordul naţional la junioare (33,68 secunde), sosind la mai puţin de 40 de sutimi de secundă de ultima sportivă calificată în semifinale, pe locul 23, cu timpul de 33,84 secunde.

Florina a mai participat şi la proba de 200 m bras, la care s-a situat pe locul 30, cu timpul de 2.40,72 minute.

Despre evoluţia sportivei sale, antrenorul Silviu Anastase ne-a declarat:

„A fost o experienţă bună, acesta fiind primul campionat european la care participă. În plus, a existat o concurenţă puternică din partea sportivilor din cele 44 de ţări prezente. Sperăm ca anul viitor, în Belgia, să ajungem în două finale, Florina fiind în grafic pentru acest rezultat”.

În privinţa sportivului antrenat de Toma Miriţescu la CSŞ Ploieşti, Horia Cristea, acesta a avut evoluţii destul de slabe la stilul liber. Horia a fost departe de timpii săi de referinţă la probele de 200 m liber şi 400 m liber, în schimb s-a aflat la două sutimi de secundă de a-şi egala recordul personal la proba de 200 m fluture, sosind pe locul 28, cu 2.09,99 minute.

Cea mai bună performanţă a României a fost înregistrată de Andrei Negrea, clasat pe locul 12 în semifinala probei de 100 m liber.

Împărtășește: