Înot > Florina Ilie şi Horia Cristea se luptă pentru medalii europene

Mâine, la Belgrad, în Serbia, va începe Campionatul European de înot rezervat juniorilor, care se va desfăşura la Tasmajdan Sport and Aquatic Center. Competiţia se va încheia pe 10 iulie.

În lotul României care participă la campionat se află şi doi sportivi de la cluburile ploieştene de înot CSŞ şi CS Petrolul: Horia Cristea şi Florina Ilie. Pregătit de antrenorul Toma Miriţescu, Horia Cristea va concura la probele de 400 m liber, 800 m liber şi 1500 m liber. Înotătorul grupării ploieştene este campion naţional la proba de 400 m liber şi vicecampion al ţării la proba de 800 m liber.

Horia Cristea
Horia Cristea

Florina Ilie, care este încă junioară 2, este pregătită de antrenorul Silviu Anastase, urmând să participe la probele de 50 m bras, 100 m bras şi 200 m bras. Aceasta este campioană a României la concursurile de 50 m bras şi de 100 m bras (la senioare a câştigat medaliile de argint), iar la proba de 200 m bras a câştigat titlul de vicecampioană (medalie de bronz la senioare).

De menţionat că Florina a câştigat medalia de argint la Balcaniadă la proba de 200 m bras, competiţie desfăşurată în luna mai.

Florina Ilie şi Silviu Anastase
Florina Ilie şi Silviu Anastase

Finalele la probele la care va lua parte Florina se vor desfăşura în prima zi (50 m bras), în a doua zi (200 m bras) şi în ultima zi a campionatului (100 m bras). În ceea ce-l priveşte pe Horia, finalele probelor la care acesta concurează vor avea loc în prima zi (400 m liber), în a doua zi (1500 m liber) şi în cea de-a patra zi (800 m liber).

Ultima medalie a reprezentativei României la Campionatul European de juniori a fost de bronz, câştigată la ediţia din 2008 a competiţiei, care a avut loc tot la Belgrad, în Serbia, prin braşoveanul Vlad Caciuc, la proba de 50 m liber.

Împărtășește: