Înot > Florina Ilie, triplă medaliată la Balcaniadă

Înotătoarea clubului Petrolul Ploieşti, Florina Ilie, a revenit în ţară după ce a reprezentat România la Campionatul Balcanic rezervat juniorilor. Pregătită de antrenorul Silviu Anastase, aceasta a avut o prestaţie foarte bună, câştigând trei medalii la competiţia care a avut loc în Bosnia Herţegovina, la Banja Luka.

Născută în 1996, fiind în primul an la junioare 1, Florina a obţinut medalia de argint în proba de 200 m bras şi încă două medalii de bronz, în proba de 100 m bras şi cu echipa de ştafetă 4×100 m mixt.

După ce, anterior, îşi îndeplinise baremurile de participare la Campionatul European de junioare la probele de 50 m bras şi 100 m bras, aceasta a reuşit, acum, să se califice şi la proba de 200 m bras pentru întrecerea continentală. În plus, la proba de 50 m bras, la care a încheiat pe locul al patrulea, Florina a stabilit un nou record naţional, cu timpul de 33,68 secunde, fiind cu trei zecimi de secundă mai bun.

În clasamentul final pe naţiuni, reprezentativa României s-a situat pe locul al doilea dintre cele 11 ţări care au participat.

Florina Ilie este elevă a Colegiului Naţional „Nichita Stănescu” din Ploieşti, directoare Maria Ioniţă.

Împărtășește: