|

Iulian Teodosiu a câștigat medalia de bronz la sabie, la Mondialele de Scrimă

Calificat direct pe tabloul principal al probei de sabie din cadrul Campionatului Mondial de Scrimă (Cairo, Egipt), Iulian Teodosiu a reușit să aducă și o medalie pentru delegația României.

Sportivul legitimat la Dinamo București a ajuns până în semifinale, adjudecându-și, astfel, medalia de bronz.

Până în penultimul act, Iulian Teodosiu, al 11-lea în clasamentul internațional, a trecut de Bandar Alshaman (Kuweit), scor 15-5, Shaul Gordon (Canada), scor 15-13, Luca Curatoli (Italia, al cincilea în clasamentul internațional), scor 15-14, Sanguk Oh (Coreea de Sud, al patrulea în clasamentul internațional), scor 15-14.

În semifinală, scrimerul român a cedat duelul cu francezul Maxime Pianfetti, scor 11-15, sportivul din Hexagon eliminându-l, anterior, în turul secund, și pe liderul mondial al probei, Junghwean Kim (Coreea de Sud).

Parcursul fenomenal al francezului Pianfetti a fost oprit de ungurul Aron Szilagyi (al doilea în clasamentul internațional), care și-a adjudecat medalia de aur, câștigând, la limită, finala, scor 15-14.

Alături de Iulian Teodosiu, pe a treia treaptă a podiumului s-a mai situat Sandro Bazadze, din Georgia.

medaliați sabie Mondiale

Celălalt sportiv român calificat pe tabloul principal, Răzvan Ursachi, s-a clasat pe locul 28, oprindu-se în turul secund.

Rezultatele complete – aici.

Foto: Federația Internațională de Scrimă

Împărtășește: