Judo > Alina Dumitru, la un titlu distanţă de recordul absolut al Europenelor

În Istanbul, Turcia, cea mai valoroasă sportivă din Prahova în ultimii ani, Alina Dumitru, de la CS Petrom Steaua, a continuat să scrie istorie la Campionatul European de judo, câştigând cel de-al şaptelea său titlu continental la categoria 48 kg.

În grupa preliminară a categoriei 48 kg, Alina a trecut de Maryna Cherniak (Ucraina) şi de Liudmila Bogdanova (Rusia), ajungând în semifinalele competiţiei. Pentru locul în finală, aceasta a învins-o, prin ippon, pe Laetitia Payet (Franţa), a 11-a sportivă din clasamentul mondial al categoriei.

În ultimul act, Alina Dumitru a depăşit-o pe Eva Csernoviczki (Ungaria), dominând partida, adjudecându-şi cel de-al şaptelea titlu european din ultimele opt ediţii ale campionatului. Aceasta a fost cea de-a zecea victorie din cele 12 întâlniri din carieră cu reprezentanta Ungariei, care ocupă locul al şaptelea în ierarhia mondială şi pe care a învins-o şi în finala de anul trecut a întrecerii.

Alina Dumitru, care se află pe a treia poziţie în clasamentul internaţional, după două reprezentante din Japonia, a ajuns, prin această performanţă remarcabilă, la un titlu distanţă de recordul absolut al Campionatelor Europene, deţinut de Edith Hrovat (Austria) şi Angelique Seriese (Olanda), cu opt medalii de aur trecute în cont.

La ultimele opt ediţii ale competiţiei continentale, Alina a lipsit o singură dată din finală, în 2009, când şi-a luxat mâna în semifinale, câştigând medalia de bronz, în vreme ce titlul şi l-a adjudecat Frédérique Jossinet (Franţa), clasată pe locul trei la această ediţie.

Modul categoric în care a câştigat acest al şaptelea titlu european din carieră dovedeşte determinarea sportivei din România, care îşi îndreaptă gândurile spre medalia de aur mondială, singura din palmaresul său de succes care îi lipseşte, după victoria senzaţională de la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. Campionatul Mondial va avea loc în august, la Paris.

Împărtășește: