|

Judo Grand Prix – Zagreb 2022

Antrenor internațional de judo, cu experiență la nivel mondial de peste 15 ani, pregătind sportivi care s-au calificat la Jocurile Olimpice, Dan Telearcă (6 DAN) este expertul Jurnalist Sportiv în domeniul judo.

După ce România nu a participat la Grand Slam-ul disputat cu o săptămână în urmă, la Budapesta (Ungaria), care ar fi putut aduce mai multe puncte necesare calificării pentru Jocurile Olimpice de la Paris (2024), Federația Română de Judo a trimis în Croația 6 sportivi, pentru Grand Prix-ul de la Zagreb, disputat în perioada 15-17 iulie.

Lucian Borș Dumitrescu (cat. 66 kg) a câștigat 3 meciuri, dar a pierdut intrarea în finală în duel cu sportivul Matteo Piras, din Italia, și, apoi, meciul pentru medalia de bronz, cu Ivo Verhorstert, din Olanda. A ocupat locul al cincilea.

La aceeași categorie a luptat și Olaru Adrian, care a pierdut din primul meci, cu bulgarul Yanislav Gerchev.

Șulcă Adrian (73 kg) a pierdut în primul meci, în fața italianului Lombardo Manuel (care a câștigat medalia de aur).

Gonzalez Asley (100 kg), sportiv din Cuba, dar naturalizat în România, a pierdut în primul meci, în fața sportivului ungur Veg Zsombor.

Pop Alexandra (48 kg) a pierdut în al doilea meci, cu Nicolic Mimica (Serbia), dupe ce, în primul tur, o învinsese pe Shavkadova Rayhon (Turkmenistan).

Moscalu Serafima (70 kg), naturalizată din Republica Moldova, a pierdut din primul meci, cu slovena Pogacnik Anka.

În total, s-au câștigat 4 meciuri și s-au pierdut 7.

De remarcat este că sportivii români coboară în clasament, cu excepția lui Borș Dumitrescu, sportiv care a câștigat 252 puncte, urcând de pe locul 86 pe locul 57.

Cu o singură prezență în Top 7, România a fost pe locul 28 în clasamentul pe națiuni, primele trei clasate fiind Olanda (2 medalii de aur, 2 medalii de bronz), Japonia (2 medalii de aur, 2 medalii de bronz) și Canada (2 medalii de aur).

Foto: Gabriela Sabău – Federația Internațională de Judo

Împărtășește: