Judo > Violeta Dumitru, vicecampioană naţională la ne waza

În zilele de 7 şi 8 mai, în Sala Sporturilor din Deva, s-a desfăşurat finala Campionatului naţional de judo-ne waza (luptă la sol), la care au participat 97 de sportivi de la 25 de cluburi din ţară.

Printre concurenţi s-au aflat şi sportivi de la CS Steaua Petrom CSŞ Ploieşti, antrenaţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Robert Andreescu.

Dintre reprezentanţii ploieşteni, cea mai bună performanţă a obţinut-o Violeta Dumitru, care a luat parte la categoria 52 kg. În drumul său spre finală, aceasta a trecut, pe rând, de Andreea Ştefănescu (CSŞ 1 Pajura Bucureşti), Denisa Ungureanu (Petrom CFR CSŞ Ploieşti) şi Cristina Matei (U CSM Cluj Dinamo).

În ultimul act, Violeta a pierdut duelul cu Monica Ungureanu, colega învinsei sale din semifinale, la U CSM Cluj Dinamo. Astfel, sportiva ploieşteană şi-a adjudecat medalia de argint.

De la gruparea prahoveană, pe podiumul de premiere au mai urcat Roxana Prună (63 kg), Simona Pavel (+63 kg) şi Denis Mititelu (81 kg), care s-au situat pe locul al treilea. În luptă pentru medalii, până la final, au mai fost şi Elena Răducanu (52 kg) şi Adina Dumitrescu (+63 kg), care, însă, au pierdut duelul pentru bronz, clasându-se pe locul cinci.

Învingătorii celor şase categorii din competiţie:

– Remus Lazea (CS Dinamo) 66 kg

– Ştefan Bichişan (CS Dinamo) 81 kg

– Flaviu Smeu (Politehnica Iaşi) +81 kg

– Monica Ungureanu (U CSM Cluj Dinamo) 52 kg

– Loredana Ohâi (U CSM Cluj Dinamo) 63 kg

– Adriana Cherar (CS Dinamo) +63 kg

Clasamentul final pe cluburi:

1 CS DINAMO 3 aur 2 argint 2 bronz
2 U CSM CLUJ DINAMO 2 0 3
3 CS POLITEHNICA IAŞI 1 0 0
4 CS STEAUA PETROM 0 1 3

Împărtășește: