|

Juniorii României, patru medalii obținute la Campionatele Mondiale de Canotaj

Astăzi, în ultima zi a Campionatelor Mondiale de Canotaj U19 și U23, de la Varese (Italia), au avut loc finalele categoriei U19. România a avut șase echipaje în finalele A, dintre care patru au obținut medalii.

Cea mai strălucitoare medalie a fost de aur, obținută de echipajul de patru vâsle feminin (JW4x), compus din Andreea Todorica, Iulia Valentina Nedelcu, Delia Mirabela Grădinaciuc și Ana-Maria Matran. Tricolorele au încheiat cursa cu timpul de 6:29.50 minute, locurile 2 și 3 revenind echipajelor din Germania (6:32.53 min.), respectiv din Marea Britanie (6:33.54 min.).

Aproape de victorie a fost și echipajul de patru rame feminin (JW4-), format din Iuliana Isabela Boldea, Elena Silvia Mocanu, Andreea Nicoleta Dinu și Valentina Amalia Azoiței. Sportivele tricolore au încheiat pe locul al doilea, cu timpul de 6:33.63 minute, în urma Italiei (6:32.76 min.), podiumul fiind completat de Franța (6:35.64 min.).

Palmaresul delegației României a fost completat de două medalii de bronz.

Barca de patru rame masculin (JM4-), Cosmin Iulian Pleșescu, Eduard Angel Moldovan, Nicolae Răzvan Stoian și Marian Ștefan Dunca, a stabilit al treilea timp al finalei, sosind în 6:03.19 minute, în urma Marii Britanii (5:56.81 min.), respectiv a Danemarcei (6:01.84 min.).

Cealaltă medalie de bronz a fost obținută de echipajul de patru plus unu rame feminin (JW4+), compus din Narcisa-Florentina Negura, Andreea Petras, Beatrice Piseru, Georgiana Blanariu și Irina Lucia Andreea Despa. Junioarele din România au încheiat cu timpul de 6:55.78 minute, în urma Statelor Unite ale Americii (6:52.84 min.), respectiv a Italiei (6:55.09 min.).

Celelalte două echipaje românești din finalele A au ocupat locurile 4 (echipajul de 8+1 feminin – JW8+, compus din Ioana Ruxandra Pascovici, Eugenia Daniela Robitu, Narcisa-Florentina Negura, Andreea Petras, Andreea Bianca Marin, Georgiana Blanariu, Beatrice Piseru, Andra Elena Filote și Irina Lucia Andreea Despa) și 5 (echipajul de dublu rame masculin – JM2-, format din Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc și Iliuță-Leontin Nuțescu).

Foto: Balint Czucz

Împărtășește: