Kaiac-canoe > Campionul mondial Liviu Dumitrescu luptă pentru medalii europene

Astăzi, au început probele ediţiei a XII-a a Campionatului European de kaiac-canoe rezervat seniorilor, competiţie care se desfăşoară în Serbia, pe lacul Ada-Ciganlija. În lotul naţional al României se află şi dublul campion mondial Liviu Dumitrescu, sportiv originar din localitatea prahoveană Ştefeşti.

Acesta face parte din echipajul de canoe dublu, alături de Victor Mihalachi, care s-a impus la probele de 500 m şi 1000 m, la ediţia de anul trecut a Campionatului Mondial. Totodată, Dumitrescu şi Mihalachi au câştigat trei medalii de aur la Campionatul Mondial Universitar, la probele de 200 m, 500 m şi 1000 m.

La ediţia anterioară a Campionatului European, disputată anul trecut în Spania, cei doi şi-au adjudecat titlul continental la proba de 500 m, în vreme ce în concursul de 1000 m au câştigat medalia de bronz.

Prahoveanul Liviu Dumitrescu a început să practice kaiac-canoe de la vârsta de 13 ani, devenind campion mondial şi în perioada junioratului. Acesta este legitimat la clubul Dinamo Bucureşti, făcând echipă cu Victor Mihalachi.

La Campionatul European din Serbia, România participă cu 18 sportivi. Astăzi sunt programate finalele la probele de 200 m şi de 1000 m, în vreme ce mâine se vor disputa finalele la probele de 200 m şi de 5000 m.

Lotul compet al României este următorul:

Canoe:

Liviu Dumitrescu, Victor Mihalachi, Chirilă Iosif, Silviu Simioncencu, Bogdan Nicolae, Costache Cătălin, Simion Mihail

Kaiac:

Ștefan Vasile, Neagu Traian, Ioneticu Toni, Gavrilă Pătruș, Porcarașu Iustin, Costea Dan, Șerban Iulian

Kaiac Fete:

Lauric Irina, Iuliana Paleu, Bianca Plesca, Ancuța Mutesc

Împărtășește: