Kaiac-canoe > Dumitrescu şi Mihalachi, medaliaţi cu aur la Campionatul European

România a încheiat Campionatul European de kaiac-canoe, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii, la Belgrad, în Serbia, cu patru medalii trecute în cont. La două dintre acestea a contribuit prahoveanul Liviu Dumitrescu, aflat în echipajul de canoe dublu, alături de Victor Mihalachi.

Campioni mondiali anul trecut la probele de 500 m şi 1.000 m, Dumitrescu şi Mihalachi au reuşit să-şi adjudece două medalii la Campionatul European. Prima medalie a fost de bronz, la proba de 1.000 m, obţinând, astfel, aceeaşi performanţă ca la ediţia anterioară a competiţiei continentale, care s-a desfăşurat, anul trecut, în Spania.

La proba de 500 m, cei doi şi-au apărat cu succes titlul european, sosind şi de data aceasta pe prima poziţie, dar nu fără emoţii. La startul iniţial, echipajul Dumitrescu/Mihalachi a rămas în blocstart. Astfel, cursa a fost reluată, iar sportivii români au plecat extrem de bine, conducând până la final şi adjudecându-şi medaliile de aur.

Pentru România au mai punctat Iosif Chirilă (medalie de argint la canoe 1.000 m), Petruş Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneţicu, Traian Neagu (medalie de bronz la kaiac patru persoane 1.000 m).

credit foto: kaiaccanoeromania.blogspot.com

Împărtășește: