Luminița Dogaru locul 9 în clasamentul mondial la popice
| |

Luminița Dogaru, a noua în clasamentul mondial la popice

În urma performanței obținute la Campionatele Mondiale de Popice, la individual și tandem (Elva, Estonia), sportiva română Luminița Dogaru a ajuns pe locul al nouălea în clasamentul mondial. Ierarhia este stabilită de forul mondial de specialitate (WNBA-NBC) conform punctelor acumulate la competițiile eligibile din ultimul an calendaristic. În alcătuirea clasamentului se iau în considerare Campionatele Mondiale, Cupele Mondiale și Europene, precum și competițiile de cluburi.

Prahoveanca Luminița Dogaru a devenit, la finalul lunii trecute, campioană mondială la combinat, stabilind un nou record al lumii în concursul la care s-au adunat rezultatele obținute la probele clasic și sprint (despre care am scris aici).

În urma performanței respective, sportiva legitimată la Rapid București a fost recompensată cu 1375 de puncte în clasamentul mondial (al cincilea punctaj dintre sportivele prezente la Campionatul Mondial), publicat săptămâna aceasta. Astfel, cu 1150 de puncte obținute în urma Campionatului Mondial pe echipe de anul trecut, Luminița Dogaru a adunat, în total, 2525 de puncte și ocupă locul al nouălea în ierarhia mondială generală.

În plus, de remarcat faptul că sportiva prahoveană a acumulat puncte doar în două competiții, majoritatea adunând puncte în cel puțin trei întreceri.

Lideră în clasamentul mondial este Valentina Gal, din Croația, care are 3880 de puncte, punctând în cinci competiții de-a lungul ultimului an.

În ierarhia masculină, cel mai bine clasat român este Ion Cercel, situat pe locul 21, cu 1580 de puncte, în fruntea clasamentului fiind sârbul Vilmos Zavarko (5000 puncte).

Clasamentul feminin mondial complet – aici.

Clasamentul masculin mondial complet – aici.

Împărtășește: