|

Maria Boldor – medaliată cu bronz la floretă, la Mondialul de Scrimă

După medalia de bronz câștigată de Iulian Teodosiu, ieri, la sabie, astăzi, delegația României de la Campionatul Mondial de Scrimă a bifat o nouă performanță similară, prin Maria Boldor, la floretă.

Sportiva de la CSA Steaua București, în vârstă de 25 de ani, care nu obținuse până acum nicio medalie la vreun concurs internațional major de senioare, a avut un parcurs extraordinar. Încă din primul tur de pe tabloul principal, Maria și-a arătat potențialul, după ce a eliminat-o pe a 14-a floretistă din clasamentul internațional (a opta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul trecut), canadianca Kelleigh Ryan, scor 15-5.

Apoi, Maria Boldor a trecut de Alina Poloziuk, din Ucraina, scor 15-7, după care a învins-o și pe a treia clasată din lume, Eleanor Harvey, din Canada, scor 15-7.

În duelul din sferturi, sportiva română s-a impus în dauna francezei Pauline Ranvier (care o eliminase pe a șasea clasată din ierarhia internațională, Qingyuan Chen – China), scor 15-12.

În penultimul act, Maria Boldor s-a confruntat cu lidera Franței din clasamentul internațional (locul 10), Ysaora Thibus (a noua la Tokyo 2020). Sportiva română a început curajos meciul din semifinale, dar experiența adversarei și-a pus amprenta asupra jocului și, în cele din urmă, Thibus s-a impus cu scorul de 15-3, Maria obținând, astfel, medalia de bronz – cea mai bună performanță a sa de până acum din carieră.

În finală, sportiva franceză s-a confruntat cu italianca Arianna Errigo, care a învins-o, în semifinale, pe lidera mondială și campioană olimpică en-titre, americanca Lee Kiefer, scor 15-14. Thibus și-a adjudecat titlul mondial, impunându-se cu scorul de 15-10.

Din România a mai concurat pe tabloul principal Mălina Călugăreanu, care s-a oprit în primul tur, cedând duelul cu a doua sportivă din ierarhia internațională, italianca Alice Volpi, scor 11-15.

Rezultatele complete – aici.

Foto: Federația Internațională de Scrimă

Împărtășește: