Motorsport > Spectacolul automobilistic revine la Sinaia

Săptămâna viitoare, în zilele de 22 şi 24 iulie, Sinaia va fi gazda etapelor nouă şi zece din cadrul Campionatului naţional de viteză în coastă, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Aceasta va fi cea de-a treia ediţie a Trofeului „Sinaia Forever”, care se desfăşoară în parteneriat cu Primăria oraşului Sinaia.

“Prima ediţie a fost o provocare, cu nostalgie am readus Sinaia pe harta competiţiilor automobilistice. A urmat 2010, când oraşul nostru s-a înscris deja ca punct de reper în rândul evenimentelor de gen. Succesul acestor ediţii ne-a motivat să continuăm. Sunt convins că numărul cailor putere va fi concurat de numărul turiştilor care vin cu plăcere să vadă unicul concurs din România desfăşurat pe un circuit urban”, a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Traseul Trofeului „Sinaia Forever” are o lungime de 3.015,2 metri, diferenţa de nivel de la start la sosire fiind de 163,3 metri. Startul în cele două zile de concurs se va da începând cu ora 8,30.

În clasamentul general, pe prima poziţie se află Lucien Hora (în foto), cu monopostul Lola F3000 Cosworth, care a acumulat 135 de puncte (şase victorii din opt etape), după prima parte a campionatului. Pe locurile doi şi trei se află Paul Andronic (liderul clasei H, Mitsubishi Lancer), cu 125 de puncte, respectiv Christian Nistoran (liderul clasei N, Mitsubishi Lancer Evo VI), cu 97 de puncte.

Împărtășește: