| |

Naționala de baschet U18, la a doua victorie de la Campionatul European – Divizia B

Echipa națională de baschet masculin U18 continuă cu șanse reale drumul spre calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European – Divizia B. Competiția se desfășoară la Ploiești, Bucov și Blejoi, selecționata României jucând toate meciurile la Sala Olimpia, din orașul reședință al județului Prahova.

Reprezentativa tricoloră a pierdut primul meci, cu Slovacia, însă ieri s-a impus în dauna Ungariei, grație, în special, unui joc deosebit al prahoveanului Lorenzo Diaconescu, care evoluează în Spania.

Astăzi, echipa antrenată de Cătălin Tănase și-a menținut speranțele intacte pentru o calificare în sferturile de finală (fază în care vor avansa primele două clasate din grupă), învingând selecționata Letoniei.

Echipa baltică a fost cea care a început mai bine partida, conducând cu 20-8, în primul sfert. Dar, ultimele trei minute au aparținut tricolorilor, care au înregistrat un parțial de 9-0.

În sfertul secund, Letonia s-a desprins, din nou, de data aceasta la șapte puncte (scor 35-28, cu două minute și jumătate până la pauză).

Echipa tricoloră a răspuns printr-un parțial de 12-1, intrând la vestiare în avantaj, scor 40-36. A urmat desprinderea decisivă a baschetbaliștilor români, care, în sfertul al treilea, au majorat ecartul la 13 puncte (60-47), iar în ultimul act au gestionat perfect avantajul creat, câștigând cu scorul de 77-62 (17-20, 23-16, 20-13, 17-13).

David Lăpuște a fost cel mai eficient jucător de pe teren (+28), marcând 21 de puncte (5/7 din spatele arcului de semicerc), la care s-au adăugat 3 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări și un capac.

Lorenzo Diaconescu și-a continuat seria evoluțiilor bune, încheind cu 14 puncte, 7 recuperări, o intercepție și un capac, iar din lotul tricolor s-au mai remarcat Tudor Șomăcescu – 14 puncte (2/4 de la 3p), 4 intercepții, 3 pase decisive, 2 recuperări; David Pătru – 10 puncte (1/2 de la 3p), 3 recuperări (două ofensive), 2 pase decisive, o intercepție; David Antonescu – 4 puncte, 8 recuperări (4 ofensive), 2 pase decisive, 2 capace.

Datele statistice complete – aici.

Marți, 2 august, de la ora 18:00, în penultima etapă a Grupei C, România urmează să întâlnească Elveția, echipă care, după succesul din primul meci, cu Letonia (scor 75-73), a pierdut cu Slovacia (51-65) și, astăzi, cu Portugalia (37-73).

Rezultatele complete și situația din clasament – aici.

Foto: FIBA

Împărtășește: