|

Naționala de volei feminin – victorie clară în penultimul meci al grupei de calificare la EuroVolley 2023

Echipa națională de volei feminin a României a trecut, astăzi, de reprezentativa Insulelor Feroe, într-un meci contând pentru penultima etapă a Grupei A din preliminariile EuroVolley 2023. Selecționata tricoloră, condusă de antrenorul spaniol Guillermo Naranjo Hernandez, s-a impus fără niciun fel de probleme în disputa de la Piatra Neamț, scor 3-0 (25-13, 25-6, 25-15), în numai o oră de joc.

Deși nu a evoluat în formula de bază (Rodica Buterez și Adelina Budăi-Ungureanu nici nu a intrat pe teren), România a dominat la toate capitolele. Astfel, a încheiat cu un procentaj de reușită în atac de 56% (44/79), bifând șapte blocaje și 4 ași, iar la preluare a avut un procentaj de 69% la preluare pozitivă (31% perfectă) – 32 de preluări.

De menționat că, exceptând jucătoarele de pe postul de libero, toate sportivele din lotul tricolor care au intrat pe teren au reușit să puncteze și aproape în mod egal.

Simina Străchinescu a realizat cele mai multe puncte din tabăra tricoloră, precum și din meci, cu 9 puncte (în două seturi de joc), cu 57% procentaj în atac (8/14) și un blocaj.

Cătălina Zadorojnai a reușit cele mai multe blocaje (2), încheind cu 6 puncte (în mai puțin de două seturi petrecute pe teren) – 4/10 în atac.

La preluare, Georgiana Popa a încheiat cu 64% recepție pozitivă (11 preluări – cele mai multe dintre tricolore), iar liberoul Diana-Teodora Vereș a avut procentaj 100% la preluare pozitivă (6 preluări).

Statisticile complete – aici.

Cu acest succes, echipa României se menține pe primul loc al grupei, iar victoria Croației (scor 3-2), în meciul cu Israel, i-a oferit selecționatei tricolore calificarea matematică la turneul final al Campionatului European.

Foto: CEV

Împărtășește: