|

Naționala feminină de handbal U20, victorioasă și în al doilea meci de la Campionatul Mondial

Echipa feminină de handbal a României, la categoria U20, a câștigat, astăzi, și cel de-al doilea meci din faza grupelor preliminare de la Campionatul Mondial, care are loc în Slovenia. După succesul cu Angola (despre care am scris aici), din urmă cu două zile, echipa antrenată de Horațiu Pașca, Mihaela Evi și Mihaela Ciobanu a întâlnit Lituania, care pierduse categoric cu Cehia, în prima partidă a grupei E.

Tinerele tricolore au reușit să se impună și de această dată, cu toate că au avut ceva emoții, după ce, la pauză, Lituania conducea la limită, scor 11-10.

România a început perfect meciul, conducând cu 3-0, după 5 minute. Însă, nu a putut să se desprindă mai mult, ba, chiar, Lituania a revenit la un singur gol în urmă.

Iar, pe finalul primei părți de joc, Lituania a preluat conducerea, după un parțial de 4-1, în ultimele zece minute până la pauză.

Foto: IHF

Tricolorele au revenit în frunte încă după două minute de la reluarea jocului, scor 12-11. Apoi, de la 13-13, România s-a desprins decisiv, marcând de șapte ori fără replică din partea Lituaniei, ducând scorul la 20-13 (min. 48).

Echipa din Lituania a mai avut o ultimă încercare de revenire, în ultimele opt minute de joc, reducând din diferență la patru goluri (19-23, min. 54).

Însă, România a încheiat meciul cu o serie de cinci goluri la rând, adjudecându-și victoria cu scorul de 29-20.

Andreea Țîrle a fost desemnată jucătoarea meciului, fiind premiată chiar de către fosta internațională a României, Narcisa Lecușanu.

„După înfrângerea categorică de ieri a Lituaniei în fața Cehiei la peste 10 goluri, cred că atunci când am ajuns la sală ne-am așteptat ca Lituania să ne întindă un covor roșu și să ne invite să câștigăm meciul. La pauză am înțeles cu siguranță că nimic nu ni se cuvine și că totul se câștigă doar muncind și muncind serios și fiind cinstiți cu noi, să știm foarte bine cine suntem. Un meci decisiv cu Cehia mâine, victoria Angolei de astăzi aduce Cehia în postură de a se lupta incredibil de tare pentru calificare, cu singura lor șansă victoria, iar noi, chiar dacă avem prima opțiune, cred că meciul de mâine va fi unul foarte dificil. Cehia e o echipă cu un atac elaborat, o echipă care folosește foarte multe acțiuni tactice colective, care pot pune probleme oricui. Sper ca până mâine la ora jocului să fim cu toții apți din punct de vedere fizic și psihic și să reușim ceea ce așteaptă toată lumea, calificarea în Main Round.”

Horațiu Pașca, antrenor principal România U20 feminin

Pentru România au jucat Clara Preda 10 intervenții / 28 de aruncări (36%), Sara Rus – Ioana Necula 5 goluri / 7 aruncări (71%), Ștefania Stoica 4/5 (80%), Mihaela Mihai 4/6 (67%), Andreea Țîrle 3/3 (100%), Alexandra Dumitrașcu 3/3 (100%), Alicia Gogîrlă 3/10 (30%), Mălina Bichir 1/1 (100%), Andreea Ailincăi 1/1 (100%), Bianca Voica 1/1 (100%), Andreea Coman 1/4 (25%), Maria Lixăndroiu, Valentina Ion, Luciana Matea.

În celălalt meci al grupei, Angola a învins Cehia, cu scorul de 36-25 (16-13), iar România ocupă locul întâi în grupă, cu maximum de puncte.

Mâine, de la ora 17:30, tricolorele vor disputa ultimul meci din grupă, în compania Cehiei. Primele două clasate vor avansa în faza principală.

Foto: Federația Română de Handbal

Împărtășește: