|

Naționala feminină de volei, calificată în semifinalele Golden European League

Echipa națională feminină de volei, pregătită de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez, a obținut calificarea în semifinalele Golden European League, adjudecându-și prima poziție în Grupa C.

Reprezentativa tricoloră a învins, astăzi, la Alexandria, în ultimul meci al grupei, selecționata Ungariei, scor 3-0 (25-20, 25-21, 25-13), bifând, astfel, a treia victorie în cele patru partide disputate.

Prin urmare, chiar dacă a avut cu un punct mai puțin față de Ucraina, România s-a situat pe prima poziție, la stabilirea clasamentului luându-se în considerare victoriile (Ucraina a încheiat cu două succese).

În semifinale se califică învingătoarele celor trei grupe și cea mai bună echipă de pe locul secund.

Inițial, ar fi trebuit să se organizeze un Final Four, în Ucraina. Însă, având în vedere conflictul pornit de Rusia în țara vecină la nord de noi, nu se va mai organiza Final Four, iar semifinalele se vor desfășura într-o singură manșă, în data de 16 iunie. Se va juca pe terenul primelor două echipe conform clasamentului stabilit în urma rezultatelor din faza grupelor. Finala este programată pe 19 iunie.

Mai multe detalii și clasamentul – aici.

Foto: CEV.

Împărtășește: