|

Naționala feminină de volei – înfrângere, în al doilea meci din Golden League

În această seară, la Alexandria, Naționala feminină de volei a României a disputat al doilea meci din Grupa C a Golden European League, întâlnind Ucraina.

După succesul în tiebreak înregistrat în meciul de ieri în compania reprezentativei din Ucraina, tricolorele au cedat, de data aceasta.

Echipa pregătită de spaniolul Guillermo Naranjo Hernandez a pierdut primul set la 13, după care a egalat scorul general, adjudecându-și actul secund la 20.

Însă, în următoarele seturi, tricolorele au cedat la 20, respectiv la 19, pierzând, astfel, cu 1-3 la general, după un joc care a durat 105 minute.

La meci au asistat 250 de spectatori.

La intonarea imnului, jucătoarele din Ucraina au purtat pe umeri drapelul țării lor

Naționala României a încheiat cu 42 de puncte din atac (Ucraina a avut 51), bifând cu trei blocaje mai mult față de adversare (12), în vreme ce Ucraina a avut un număr dublu de ași (10).

Rodica Buterez, căpitanul tricolorelor, a realizat și în acest meci cele mai multe puncte ale României (16, dintre care două blocaje), însă a înregistrat un procentaj de numai 25% la recepție pozitivă. Adelina Budai-Ungureanu a încheiat cu 14 puncte (3 blocaje), dar șase erori.

Lidera echipei din Ucraina, formație considerată gazdă a meciului de astăzi, a fost Oleksandra Milenko, care a încheiat cu 18 puncte (3 ași și un blocaj) și un procentaj de 47% la recepție pozitivă.

Astfel, Ucraina conduce în clasamentul grupei, cu 4 puncte, în vreme ce România are doar 2 puncte, înainte de confruntările cu Ungaria (28 mai, la Budapesta; 8 iunie, la Alexandria).

Detalii despre celelalte grupe și clasamentul complet – aici.

Foto: Confederația Europeană de Volei.

Împărtășește: