Romania volei feminin
|

Naționala feminină de volei și-a aflat adversara din semifinalele Golden League

Sâmbătă seară, s-au încheiat meciurile din faza grupelor din Golden European League la volei feminin. Astfel, Naționala feminină de volei a României – care își încheiase evoluția de la mijlocul săptămânii, câștigând Grupa C – și-a aflat adversara din semifinalele competiției.

Reprezentativa tricoloră se va confrunta cu echipa Cehiei, care și-a adjudecat primul loc în Grupa B.

Conform regulamentului stabilit de Confederația Europeană de Volei, organizatoarea competiției, cea mai bine clasată dintre câștigătoarele grupelor (Franța – care a câștigat toate meciurile din Grupa A) va juca, pe teren propriu, cu echipa calificată de pe locul secund (Croația, locul 2 în Grupa B, cu 3 victorii și o înfrângere – 8 puncte), iar celelalte două câștigătoare din grupe (Cehia și România) se vor întâlni între ele.

Cehia va găzdui partida din semifinale cu România, deoarece, chiar dacă ambele grupări au încheiat cu același număr de victorii (trei din patru partide), echipa din Republica Cehă a avut 9 puncte, spre deosebire de cele 7 puncte acumulate de tricolore.

Semifinalele se dispută într-o singură manșă, în data de 16 iunie.

Învingătoarele din cele două semifinale se vor întâlni duminică, 19 iunie, în finala Golden League, meci care va fi organizat pe terenul câștigătoarei partidei dintre Franța și Croația.

Foto: CEV.

Împărtășește: