|

Naționala masculină de volei și-a asigurat prezența la Final Four în Silver League

Echipa națională de volei masculin a României a obținut, sâmbătă, cea de-a patra victorie din Grupa B a CEV Silver European League. Tricolorii antrenați de Sergiu Stancu au dispus, în deplasare, de reprezentativa din Bosnia și Herțegovina, cu scorul de 3-1 (25-15, 22-25, 25-22, 25-20), într-un meci contând pentru a patra etapă a grupei.

Pentru selecționata României, Alexandru Rață a fost principalul realizator, cu 23 de puncte, dintre care 22 pe atac (61%), bifând și un as. Totodată, Mircea Pețea a încheiat cu 13 puncte (12/18 în atac – 67%), Robert Aciobăniței a adăugat 13 puncte (10/22 în atac – 45%; 2 blocaje, 1 as), dar a avut un procentaj de recepție pozitivă de numai 31% (26 de preluări, cu 3 erori comise), în vreme ce liberoul Vlad Kantor a avut un procentaj de 61% la recepție pozitivă (18 preluări).

Prin această victorie, Naționala României și-a asigurat prezența la Final Four, având 11 puncte în clasament, devansând Albania (7p), Macedonia de Nord (4p) și Bosnia și Herțegovina (2p).

Astfel, cu două meciuri rămase de disputat (cu Macedonia de Nord, în deplasare – 8 iunie; cu Albania, la Galați – 12 iunie), tricolorii nu mai pot pierde una dintre primele două poziții, care oferă prezența la Turneul Final.

Final Four-ul este programat în 18 și 19 iunie, în Ungaria, care este, astfel, deja calificată. Alături țara gazdă, de România și de cealaltă echipă care va obține calificarea din Grupa B, la Final Four a mai obținut prezența Finlanda, din Grupa A.

Câștigătoarea Turneului Final va obține promovarea în Golden European League, pentru sezonul următor, precum și un premiu de 50.000 de euro.

Foto: CEV.

Împărtășește: