| |

Naționala României de handbal U18, debut cu dreptul la EHF Championship

Astăzi, la Craiova, a început unul dintre cele trei campionate din eșalonul secund al competiției continentale de handbal la categoria U18, masculin (EHF Championships). România a preluat organizarea turneului al treilea, gazda inițială fiind Ucraina, celelalte două desfășurându-se în Israel, respectiv Letonia.

La Craiova, sunt prezente opt echipe naționale, împărțite în două grupe, România făcând parte din Grupa B, alături de Finlanda, Marea Britanie și Moldova.

Echipa tricoloră, antrenată de Bogdan Pralea și Adrian Petrea, a debutat în compania selecționatei din Marea Britanie.

Tricolorii nu au avut niciun fel de probleme în a se impune, adjudecându-și victoria cu scorul de 46-10 (18-4). Au încheiat partida cu un procentaj de 81% la aruncările din acțiune (95% la aruncările pe poartă!), în vreme ce portarii au avut un procentaj de reușită de 70%.

În schimb, britanicii au înscris doar 20% dintre aruncări, iar portarii au avut procentaj de numai 8%.

Principalul marcator al tricolorilor a fost Cătălin Zarițchi, cu 12 goluri înscrise, din 12 acțiuni.

De precizat că în lotul României se regăsește și jucătorul prahovean Eduard Gheorghe, care, în acest meci, a înscris ambele aruncări la poartă avute, dar a adăugat și o intercepție și un blocaj, în linia sa statistică.

Statistica meciului – aici.

În cealaltă partidă a grupei, Finlanda a învins Moldova, scor 27-24, iar în Grupa A s-au înregistrat următoarele rezultate: Slovacia – Estonia 26-28, Austria – Ucraina 26-29.

Câștigătoarea turneului își va adjudeca trofeul, dar, mai important, va obține promovarea în primul eșalon valoric (EHF Euro), pentru ediția din 2024, precum și un loc la Campionatul Mondial U19 de anul viitor.

Foto: FRH

Împărtășește: