România rugby 7s
|

Naționala României de rugby 7s a încheiat pe locul 4 Rugby Europe Trophy Series

Echipa națională de rugby 7s a României și-a îndeplinit trei obiective majore după rezultatele obținute în cele două etape ale Rugby Europe Trophy Series.

După clasarea pe locul al cincilea din cadrul primei etape (Zagreb, Croația – 11, 12 iunie), echipa antrenată de Alexandru Marin Jr. a reușit o performanță și mai bună, la ultima etapă (Budapesta, Ungaria – 17-19 iunie).

La Budapesta, România a ocupat locul al doilea în Grupa B, după ce a învins Luxemburg, scor 24-7, și Letonia, scor 38-5, pierzând cu Anglia (ocupanta poziției secunde la Zagreb), scor 0-57, calificându-se în sferturile de finală.

În sferturi, România 7s a învins Ungaria, cu scorul de 26-17, punctele stejarilor fiind marcate de Graure – 2 eseuri, Homiuc și Lama – un eseu fiecare, Ispir – 2 transformări și Chiriac – o transformare.

În careul de ași, echipa tricoloră a întâlnit Irlanda, care câștigase prima etapă a trofeului și care își adjudecase toate partidele disputate la Budapesta. România nu a rezistat decât o repriză în duelul cu reprezentativa Trifoiului, care s-a impus cu scorul de 54-0.

Astfel, Naționala tricoloră a ajuns în meciul pentru medaliile de bronz, unde s-a întâlnit cu Țara Galilor, învinsă de Anglia, în semifinale, cu 5-24.

România a cedat cu scorul de 14-31, punctele echipei tricolore fiind reușite de Cosmin Iliuță și Mihai Lămboiu – câte un eseu, ambele transformate de Chiriac.

Stejarii au încheiat pe locul al patrulea, poziție pe care s-a situat și în clasamentul general, cu 26 de puncte, după cele două etape ale trofeului.

Câștigătoarea trofeului a fost Irlanda (40 puncte), care s-a impus și la Budapesta în finala cu Anglia, scor 35-14.

În urma performanței obținute, România a reușit să se califice în Grand Prix Series 2023, asigurându-și, totodată, prezența în calificările Cupei Mondiale de Rugby 7s și participarea la Turneul Preolimpic.

De menționat că Turneul de calificare la Cupa Mondială 7s va fi găzduit chiar de România, pe Stadionul Arcul de Triumf, din București, în zilele de 16 și 17 iulie.

„Experiența a fost mai mult decât plăcută, am dat dovadă de o echipă unită și puternică, atingându-ne obiectivele. Cu un grup mai mare de jucători, de unde putem să facem o selecție specifică acestui sport, cred că putem avea o creștere și o dezvoltare a tinerilor generații de rugbiști care dorim să vină din spate și să ne ajute la această disciplină de rugby 7s.”

Alexandru Marin jr., antrenor România 7s masculin

Mai multe detalii și clasamentul final – aici.

Lotul României pentru Men’s 7s Budapesta: Kemal Altinok (SCM USAMVB Timișoara), Sioeli Lama (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Mihai Graure (ACSOV Pantelimon), Mircea Alexandru (RC Grivița UNEFS), Mircea Silviu (RC Grivița UNEFS), Marian Ispir (CS Dinamo) , Andrei Homiuc (CS Dinamo), Marius Chiriac (CS Politehnica Iași), Tangimana Fonovai (CSA Steaua), Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), Cosmin Iliuță (CSA Steaua)

Lotul României pentru Men’s 7s Zagreb: Kemal Altinok (SCM USAMVB Timișoara), Sioeli Lama (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Mihai Graure (ACSOV Pantelimon), Mircea Alexandru (RC Grivița UNEFS), Mircea Silviu (RC Grivița UNEFS), Marian Ispir (CS Dinamo) , Andrei Homiuc (CS Dinamo), Ovidiu Neagu (CS Dinamo), Marius Chiriac (CS Politehnica Iași), Tangimana Fonovai (CSA Steaua).

Foto: Rugby Europe.

Împărtășește: