| |

Naționalele de baschet U18 s-au oprit în sferturile Europenelor – Divizia B

La Sofia și la Ploiești, echipele naționale de baschet U18, feminin, respectiv masculin, au jucat, astăzi, în sferturile de finală de la Campionatele Europene – Divizia B. Echipa feminină, antrenată de Goran Vrkic și ploieșteanca Loredana Ion, se calificase în sferturi, după ce ocupase locul al doilea în Grupa D, în urma Serbiei, cu 2 victorii și 2 înfrângeri.

În sferturi s-a confruntat cu Slovacia, care câștigase toate cele trei partide din Grupa C.

A fost un meci cu suișuri și coborâșuri pentru ambele echipe, care s-a încheiat… pe muchie de cuțit, în ultimele secunde de joc.

Slovacia s-a impus, cu scorul de 56-55 (15-9, 9-15, 18-6, 14-25).

Din echipa tricoloră s-au remarcat Miky Panait (13 puncte, 1/4 de la 3p, 5 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții) și Beata Bara Nemeth (12 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac).

Statistica partidei – aici.

Astfel, echipa națională a României va juca, în continuare, în faza locurilor 5-8.

Rezultatele complete ale sferturilor – aici.

La Ploiești, într-o atmosferă propice performanței, cu un public la înălțimea evenimentului, echipa antrenată de Cătălin Tănase s-a confruntat cu Suedia.

Tricolorii au câștigat Grupa C preliminară, cu 4 victorii și o înfrângere (patru victorii consecutive), în vreme ce suedezii au încheiat pe locul 2 în Grupa D, cu 3 victorii și o înfrângere.

România a început bine jocul, grație unui procentaj bun de reușită, însă Suedia a revenit, ca urmare a unei defensive bune și a recuperărilor ofensive.

După un prim sfert adjudecat de români, scor 20-15, Suedia a preluat controlul, impunându-se în actul secund, cu 22-8, iar la pauză conducea cu 37-28.

Tricolorii s-au menținut aproape, însă insuficient pentru a reveni cu șanse de a întoarce rezultatul. Astfel, Suedia a câștigat, cu scorul de 77-56, după ce și-a adjudecat și sferturile 3 și 4, cu 17-16, respectiv 23-12.

Dintre jucătorii tricolori, cel mai eficient a fost David Pătru, care a încheiat cu 16 puncte (2/3 de 3p), 3 pase decisive, o intercepție.

Datele statistice – aici.

Astfel, și băieții vor juca, în continuare, în faza locurilor 5-8.

Rezultatele complete ale sferturilor – aici

De menționat că doar finalistele vor promova în Divizia A a competiției europene.

Foto: FIBA

Împărtășește: