| |

O nouă achiziție, în lotul echipei de baschet CSM Petrolul Ploiești

Echipa prim-divizionară de baschet CSM Petrolul Ploiești a anunțat un nou transfer, semnând cu letonul Andris Misters. În vârstă de 30 de ani, Misters este, astfel, al patrulea jucător străin din lotul condus de antrenorul Mihai Popa.

Născut pe 8 aprilie 1992, la Dobele (Letonia), Andris poate acoperi atât poziția 2 (SG), cât și poziția 3 (SF), fiind un specialist la aruncările de la distanță, la care are, în carieră, un procentaj în jur de 40%.

Jucătorul leton sosește la Ploiești după un sezon în care a devenit campion al Estoniei, cu Parnu Sadam, în palmaresul său mai fiind un titlu de campion, în țara sa natală, cu VEF Riga (2019).

Absolvent al Colegiului Jacksonville în 2017, Andris a fost în draftul NBA, însă nu a fost selectat, astfel că s-a întors în Letonia, unde a jucat pentru VEF Riga, cu care a fost vicecampion în 2018 şi campion în 2019, mediile din campionat fiind de puţin peste 9 puncte/meci, cu procentaje de la „3 puncte” de 42.9%. În cele două sezoane, a evoluat cu VEF Riga şi în VTB United League.

Apoi, s-a mutat pentru două sezoane în Spania, evoluând la Melilla Sport Capital Baloncesto, formaţie din LEB Oro, cea de-a doua ligă a campionatului iberic. În cei doi ani petrecuți în Peninsula Iberică, a avut medii de 10, respectiv 12.3 puncte/meci, cu procentaje la aruncările de afara semicercului de 36.6%, respectiv 39.2%.

În vara trecută, a revenit mai aproape de casă, în Estonia, jucând la Parnu Sadam, formaţie cu care a devenit campion. A jucat în 19 partide şi a avut medii de 11.9 puncte, 2.4 recuperări şi 1.7 pase decisive, procentajul de la „3 puncte” fiind de 39.1%. A avut şi două meciuri în FIBA Europe Qualifiers, cu medii de 15 puncte, dar şi 29 de apariţii în „Latvian-Estonian Basketball League”, cu medii de 12.8 puncte/meci.

De menționat că are la activ și prezențe în lotul național al Letoniei. În plus, la juniori, Andris a făcut parte din echipa letonă care și-a adjudecat, în 2010, medaliile de bronz la Campionatul European U18 – Divizia A.

„Am schimbat puţin tipologia echipei faţă de sezonul trecut şi aveam nevoie de un jucător cu astfel de calităţi, Andris fiind un shooter foarte bun, dar şi un sportiv cu calităţi atletice deosebite. Ne-a atras şi faptul că este obişnuit să joace pentru obiective importante, la fel ca în cazul lui Kwamain Mitchell, de exemplu, care vine din postura de campion al Elveţiei, aşa că avem încredere că am făcut o alegere bună, iar suporterii echipei noastre vor fi încântaţi să-l vadă jucând pentru CSM Petrolul Ploieşti”.

Ionuţ Ivan, coordonatorul secţiei de baschet a Clubului Sportiv Municipal Ploiești

Foto: FIBA

Împărtășește: