| |

O săptămână, până la startul Campionatului European de Baschet U18 – Divizia B, găzduit în Prahova

Divizia secundă a Campionatului European de Baschet pentru băieți U18 se va desfășura în Prahova. Meciurile turneului sunt programate să se desfășoare în Sala Olimpia din Ploiești, în Sala Polivalentă din Blejoi și în Sala de Sport Mirela Dulgheru din Bucov.

Competiția este programată să înceapă vineri, 29 iulie, iar la startul său se regăsesc 22 de echipe naționale, printre care și România.

Reprezentativa țării noastre, antrenată de Cătălin Tănase, va juca în Grupa C, urmând să se confrunte cu selecționatele Slovaciei, Letoniei, Portugaliei, Ungariei și Elveției. Toate meciurile din grupă ale României vor avea loc în Sala Olimpia din Ploiești, arenă care va găzdui, de asemenea, toate partidele din fazele superioare ale competiției: sferturile de finală, semifinalele și finalele.

Grupele și programul meciurilor – aici. Accesul publicului este liber.

Echipele sunt așteptate să înceapă pregătirile în cele trei săli prahovene din data de 25 iulie. Echipa României se află deja la Ploiești, după două stagii de pregătire efectuate la Poiana Brașov și la Târgoviște.

Competiția europeană la categoria U18 se reia după două sezoane în care campionatul a fost anulat din cauza Covid-19. Ediția precedentă, în Divizia B, a fost găzduită tot de România, la Oradea, echipa țării noastre ocupând locul 21.

De menționat că, anul trecut, în locul campionatului european la această categorie de vârstă a avut loc FIBA European Challengers. România a luat parte la o fază în care au concurat șapte echipe din eșalonul secund, tricolorii ocupând locul al cincilea.

Divizia A a competiției continentale va avea loc în Turcia (vicecampioana din 2019; a pierdut finala cu Spania), la Izmir, între 30 iulie și 7 august, iar Divizia C, la care participă zece echipe, se va disputa la San Marino, între 24 și 31 iulie.

Împărtășește: