diana-pospai-loc-1
| |

Obiective îndeplinite la CS Petrolul, la primul concurs al anului

Sezonul de ciclism a început, la finalul săptămânii trecute, și pentru CS Petrolul Ploiești, unul dintre cluburile de tradiție ale României în această disciplină sportivă. Într-o nouă formulă, cu Ovidiu Burghelea și multiplul campion național Marian Frunzeanu ca antrenori, CS Petrolul începe cu pași mici să construiască, pe plan local, de la nivel de copii, o nouă generație de sportivi, care să crească în conformitate cu actuala realitate din domeniu.

Medgidia a fost gazda Cupei Mării Negre la ciclism pe șosea, concurs ajuns la ediția cu numărul 12, care a reprezentat, totodată, și prima etapă a Cupei Naționale pentru copii, întrecere desfășurată sub egida Federației Române de specialitate.

Antrenorii clubului Petrolul și-au trasat ca obiectiv pentru acest prim concurs un Top 3 la categoria copii A (13-14 ani), atât la fete, cât și la băieți. Iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor, grație performanțelor obținute de Diana Pospai și David Alexandru Coman.

Pe un circuit care a măsurat aproape 14 kilometri (10 tururi), Diana Pospai a reușit să treacă prima linia de sosire la categoria A, licențiați și amatori feminin, cu timpul de 29.49:20 minute, învingând-o la sprint pe campioana națională a categoriei, Antonia Orzan, de la CS Torpedo Zărnești.

La categoria similară a băieților, la care s-a concurat pe o distanță de 21 de kilometri (15 tururi), David Alexandru Coman a sosit al doilea, cu timpul de 38.27:80 minute, fiind întrecut doar de către campionul național Tudor Percea, de la Torpedo Zărnești, care a încheiat în 37.54:00 minute.

Trebuie precizat că la performanța clubului petrolist a contribuit și Gabriel Andronache, legitimat la clubul privat al lui Marian Frunzeanu, FRZ Road Academy, structură care va deveni, practic, o pepinieră pentru CS Petrolul. Andronache și Coman au colaborat de-a lungul concursului, atacând succesiv, iar pe final cel din urmă a fost mai proaspăt, luptându-se pentru victorie. Andronache a sosit pe locul al șaptelea, la aproape 27 de secunde de Coman.

Tot la această grupă de vârstă, Nicolas Zaharia (CS Petrolul) și Andrei-Raul Carp (FRZ Road Academy) au sosit pe locul 20, respectiv 23, în vreme ce David Bălan (CS Petrolul) a câștigat la categoria sportivilor nelicențiați.

La nivelul sportivilor nelicențiați, ar mai fi de apreciat câteva rezultate obținute de CS Petrolul și FRZ Road Academy. Teodora Ioana Minculescu (CS Petrolul) s-a impus la categoria B (11-12 ani), iar Matilde Burghelea (CS Petrolul) a ocupat locul al treilea la categoria C (9-10 ani), în vreme ce Radu Manolache (FRZ) s-a situat pe locul al treilea la categoria C (9-10 ani).

Printre concurenții prahoveni s-au mai regăsit Radu Alexandru (FRZ; locul 16 la categoria B băieți licențiați) și Daria Gheorghe (CS Conpet Ploiești, antrenor Marcel Gheorghe; locul 10 la categoria A fete licențiate+nelicențiate).

Împărtășește: