|

Patrick Richard – cel mai bun marcator al etapei 15 în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca scrie o istorie frumoasă pentru baschetul românesc. Ieri seară, după ce, în etapa precedentă, reușise să-și asigure, în premieră, prezența în playoff-ul EuroCup, cea de-a doua competiție inter-cluburi ca valoare din Europa, echipa antrenată de Mihai Silvășan a învins, în deplasare, pe Ratiopharm Ulm, din Germania, cu scorul de 85-81, în urma unei reveniri de la un deficit de 18 puncte (44-62, min. 27). Partida a contat pentru etapa 15 din Grupa B a sezonului regulat.

Performanța a fost cu atât mai deosebită cu cât a fost realizată fără principalul marcator al echipei în competiția europeană, Dennis Seeley (eliminat în al doilea minut al sfertului secund).

În plus, căpitanul alb-negrilor, Patrick Richard, a fost cel mai bun marcator al etapei, cu 27 de puncte și un coeficient de eficiență de 27.

De remarcat că 9 dintre cele 27 de puncte ale sale le-a reușit într-un interval de mai puțin de două minute, în startul ultimului sfert, perioadă în care U-BT a revenit de la -13 puncte (55-68) la un deficit de numai 2 puncte (66-68).

De altfel, echipa clujeană a marcat 30 de puncte în ultimul sfert al meciului, încasând numai 15 puncte.

Nu numai Patrick Richard a fost lider în statisticile principale ale etapei, de la campioana României, ci și Karel Guzman, care a reușit 5 intercepții, cele mai multe ale rundei, la egalitate cu adversarul direct din meciul de la Ulm, Juan Nunez.

Guzman este, totodată, în fruntea ierarhiei generale la intercepții, cu o medie de 2.3 intercepții pe meci (15 meciuri), la egalitate cu Andrez Felix (Joventut Badalona / 10 meciuri), respectiv cu Jeremy Morgan (Mincidelice JL Bourg en Bresse / 15 meciuri).

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, U-BT Cluj-Napoca ocupă locul al treilea în clasamentul Grupei B, cu 11 victorii și 4 înfrângeri, în urma echipelor Mincidelice JL Bourg en Bresse (Franța, 12-3) și Dreamland Gran Canaria (Spania, 11-4).

Toate cele trei echipe și-au asigurat prezența în playoff, însă acum se luptă pentru a ocupa una dintre primele două poziții, care asigură calificarea direct în sferturile de finală, a doua fază din playoff.

Echipele clasate pe locurile 3-6 vor juca în optimile de finală, iar în situația în care nu ar reuși să avanseze, U-BT ar avea, totuși, asigurat avantajul terenului propriu în disputa din optimi.

Clasamentul complet – aici. Statisticile meciului de la Ulm – aici.

Foto: U-BT Cluj-Napoca

Împărtășește: