|

Patru echipe românești vor juca în preliminariile EHF European League la handbal masculin

Astăzi, Federația Europeană de Handbal a anunțat sistemul de desfășurare al EHF European League la masculin, competiție la care vor participa și patru echipe din România. În total, 46 de cluburi s-au înscris pentru sezonul viitor al Ligii Europene.

Din România vor participa, din turul întâi de calificare, echipele CS Minaur Baia Mare (finalistă în Cupa EHF în sezonul trecut), HC Dobrogea Sud Constanța și AHC Potaissa Turda (clasate pe locurile 2-4 în Liga Zimbrilor), în vreme ce CSA Steaua București (locul 5 în campionat) va evolua din turul secund al calificărilor, în baza prezenței din finala Cupei României.

20 de echipe vor intra din turul întâi preliminar, care se va desfășura în două manșe (27-28 august, tur; 3-4 septembrie, retur).

Câștigătoarele se vor alătura celor 14 echipe deja acceptate în ultimul tur preliminar, care se va derula tot în două manșe (27 septembrie – tur; 4 octombrie – retur).

Învingătoarele se vor califica, apoi, în faza grupelor, care va cuprinde 24 de echipe. În faza grupelor sunt deja incluse 12 echipe, dintre care Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord) a primit wild card.

Tragerea la sorți pentru turul întâi de calificare va avea loc pe 19 iulie, la ora 12.00 (ora României), la sediul EHF, din Viena (Austria).

Mai multe detalii – aici.

Împărtășește: