| |

Performanțe pentru Atletico Slănic, la Campionatele Naționale de Atletism în sală

La București, în weekend, s-au stabilit reperele naționale ale anului la atletism în sală. Printre protagoniștii la nivel înalt ai Campionatelor Naționale de Atletism în sală pentru seniori și U23 (tineret) s-au regăsit și atleți de la CS Atletico Slănic, club condus de antrenorul Gheorghe Mușat.

Colaborarea cu profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, de la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, a dat roade și de această dată, iar Atletico Slănic și-a trecut în palmares trei titluri naționale și alte trei clasări pe locul secund.

Dintre cele șase prezențe pe podiumul național, patru au fost obținute în cadrul probelor de ștafetă.

Astfel, echipa de ștafetă mixtă 4 x 2 tururi, în componența Alexandru Blănaru – Bianca Stoica – Andrei Rebecca – Mark Fandly, a reușit, cu timpul de 3:18.63 minute, să intre în posesia titlului de campioană a
României, atât la seniori, cât și la tineret.

Campioană a României, la tineret, a devenit și echipa de ștafetă masculin 4 x 2 tururi, în componența Darius Cornescu – Ruben Chivi – Alexandru Blănaru – Mark Fandly, câștigând, totodată, medaliile de argint la categoria seniori, trecând linia de sosire cu timpul de 3:08.38 minute.

De menționat că Alexandru Blănaru, Bianca Stoica, Ruben Chivi și Darius Cornescu sunt încă juniori.

La individual, Mark Fandly a reușit, după o cursă excepțională în cursa de 800 m, cu timpul de 1:52.70 minute, să intre în posesia medaliilor de argint, atât la categoria seniori, cât și la categoria U23 (tineret), la o secundă și 22 de sutimi de primul clasat, Cristian Voicu (CSM București).

De precizat că probele de 4×2 tururi se desfășoară, de regulă, pe distanța de 4×400 metri, însă pista de la București este de numai 180 metri, astfel că s-a concurat în schimburi de câte 360 de metri, în cea mai mare parte a cursei, și numai în ultimul schimb s-a alergat, în ultimul tur, 400 de metri.

Rezultatele complete ale competiției – aici.

Împărtășește: