|

Rapid București – cea mai bună ofensivă din Liga Campionilor la handbal feminin, după zece meciuri

În weekend, Rapid București a obținut cea de-a șaptea victorie din faza grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin, învingând, pe teren propriu, pe Buducnost, din Muntenegru. Iar scorul de 39-29 (17-12) a fost cel mai categoric succes al sezonului european pentru Rapid.

După cele zece etape disputate, campioana României are 322 de goluri marcate (61.1% eficiență), fiind a doua ca număr de reușite din competiție (în urma echipei daneze Esbjerg), dintre care 293 de goluri au fost înscrise din acțiune.

În plus, Rapid București este în fruntea ierarhiei la pase decisive, având, astfel, cel mai bun punctaj din ligă în privința statisticilor ofensive: goluri + pase decisive.

Cu 148 de pase decisive (medie de 14.8), Rapid devansează pe Metz, Gyor și Vipers Kristiansand, în această ierarhie, care au reușit câte 144 de pase decisive fiecare.

Sorina Grozav

Dintre golurile marcate de Rapid, 28% au fost înscrise de Sorina Grozav (49 goluri – a 14-a în clasamentul marcatoarelor) și de Eliza Buceschi (41 goluri – 54% procentaj de reușită).

În plus, Eliza Buceschi și Sorina Grozav au contribuit cu 73, respectiv 71 de puncte (goluri + pase decisive), capitol la care jucătoarele campioanei României se află pe locurile 14, respectiv 17 în ierarhie. Iar Eliza este a zecea din competiție la pase decisive, cu 32 de „asisturi”.

Eliza Buceschi

Cu patru etape înainte de finalul fazei grupelor, Rapid București ocupă locul al treilea în Grupa B, cu 16 puncte (șapte victorii și două remize, în cele zece etape disputate), la egalitate cu a doua clasată, Gyor, și la un singur punct în urma echipei din fruntea ierarhiei – Metz.

În următoarea etapă, Rapid va evolua pe terenul danezelor de la Esbjerg, meci programat duminică, 15 ianuarie (ora 17:00).

Foto: Sabin MalisevschiRapid București

Împărtășește: