| |

Rebecca Andrei, calificată în semifinalele probei de 400m de la Campionatul Mondial de Atletism U20

Astăzi, în cea de-a doua zi a Campionatului Mondial de Atletism U20, atleta prahoveană Rebecca Andrei a reușit să se califice în semifinalele probei de 400 metri. Competiția mondială are loc la Cali, în Columbia.

Elevă a profesoarei Maria Andrei (care se află în delegația României de la competiția mondială), legitimată la CS Atletico Slănic, Rebecca Andrei a evoluat în seria a cincea preliminară, încheind a șasea, cu timpul de 54.75 secunde – record personal.

În semifinale, s-au calificat primele patru clasate din fiecare dintre cele cinci serii preliminare, precum și sportivele cu cele mai bune patru performanțe, dintre cele care s-au situat sub locul 4.

Cel mai bun timp din serii a fost stabilit de britanica Yemi Mary John (52.42 secunde), rezultatele complete – aici.

Semifinalele sunt programate pe 3 august, Rebecca Andrei urmând să concureze pe culoarul 1, în ultima serie, cea de-a treia, care este programată de la ora locală 17:16 (01:16, ora României). În finală se vor califica primele două clasate din fiecare serie și cele mai bune două sportive clasate în afara primelor două poziții, în funcție de timpul stabilit.

Cu o zi înainte de seriile probei de 400 m, Rebecca a luat parte în cadrul probei de 4x400m mixt, alături de Denis Neacșu, Ștefania Zediu și Sorin Voinea, ștafeta tricoloră situându-se pe locul al cincilea (3:27.18 minute – record personal) în seria preliminară (locul al zecelea în clasamentul general), ratând calificarea în finală.

De menționat că, tot astăzi, a evoluat și celălalt elev al profesoarei Maria Andrei din lotul național de la Cali, Remus Andrei Niculiță. Acesta a concurat în cadrul probei masculine de 400 m, însă a fost al patrulea sub linie, nereușind calificarea în semifinale.

Atletul legitimat la Clubul Sportiv Școlar Ploiești și CSM București a încheiat cu timpul de 47.80 secunde. Rezultatele complete – aici.

Foto: Marta GorczyńskaWorld Athletics

Împărtășește: