| |

Rezultatele echipelor prahovene de handbal, în campionatele de juniori + programul săptămânii

Săptămâna trecută, au avut etape echipele prahovene din campionatele de handbal de la nivelul juniorilor 1, feminin și masculin, juniorilor 2, feminin și masculin, și juniorilor 3, masculin.

La juniori 1, masculin, a fost penultima etapă din faza seriilor geografice.

În Seria E, CS Brazi a dispus de echipa Colegiului Tehnic Media București, pe teren propriu, cu scorul de 51-24 (24-9).

Echipa antrenată de Cristian Dumitru și Nicolae Nimu este, deja, calificată în faza Grupelor Valoare, ocupând locul secund în serie, cu opt victorii din nouă partide, totalizând 16 puncte, cu două puncte mai puțin față de AHC Talentul este Cheia.

CS Brazi – juniori 1

În Seria C, CSM Ploiești a suferit a patra înfrângere a sezonului, pierzând, în Sala Olimpia, cu CSM Constanța, scor 35-39 (18-21).

CS Orășenesc Mizil a avut pauză, fiind un număr impar de echipe în serie.

Astfel, înaintea ultimei etape CS Orășenesc Mizil ocupă locul 3, cu 7 puncte, iar CSM Ploiești – locul 4, cu 6 puncte. Primele două poziții sunt ocupate de CS Medgidia, cu maximum de puncte (14), respectiv de CSM Constanța, cu 8 puncte.

Primele trei clasate vor avansa în faza Grupelor Valoare.

La junioare 1, în Seria B, Activ Prahova Ploiești a pierdut, în penultima etapă, pe terenul echipei LPS I. Balaș Soter Buzău, scor 30-32 (17-16), fiind a treia înfrângere în cele nouă partide disputate.

Echipa antrenată de Robert Comendant este calificată în faza Grupelor Valoare, la care avansează primele trei clasate din fiecare serie, ocupând chiar locul al treilea, cu 12 puncte, fiind în urma formațiilor din Galați – ACS Lucian Bute (16 puncte), respectiv CS Municipal (14p).

La juniori 2, masculin, a avut loc antepenultima etapă a seriilor geografice.

În Seria C, CSM Ploiești a bifat cea de-a șaptea victorie a sezonului, trecând, pe teren propriu, de CSȘ Galați, scor 38-27 (18-12).

Echipa antrenată de Ramona Ștefan se menține, astfel, pe prima poziție a clasamentului, cu 15 puncte (la un punct înaintea celei de-a doua clasate, CSM Constanța), fiind neînvinsă, cu șapte succese și o remiză, în cele opt partide disputate, asigurându-și prezența în Grupele Valoare, la care avansează primele trei clasate din fiecare serie.

În Seria B, CSO Tricolorul Breaza a remizat, pe teren propriu, cu liderul clasamentului, ACS HC Buzău 2012, scor 34-34 (15-14).

Astfel, cu două etape rămase de disputat, echipa din Breaza ocupă locul al treilea, cu 11 puncte, în urma celor de la HC Buzău (15p) și de la CSM Focșani 2007 (12p), având un avans de trei puncte față de a patra clasată, LPS Brăila.

La junioare 2, în Seria D, a avut loc antepenultima etapă (a 12-a).

CSM Ploiești a câștigat, în deplasare, cu ultima clasată, LPS Viitorul Pitești, scor 47-24 (22-14), iar CSȘ Ploiești a pierdut pe terenul echipei din fruntea ierarhiei, CSM Corona Brașov, scor 9-53 (6-25).

Cu două etape înainte de finalul fazei, CSM Ploiești este sigură de prezența în Grupele Valoare (la care avansează primele trei clasate), echipa antrenată de Geta Opincariu și Cristi Roșu având 18 puncte (9 victorii, din 11 partide), fiind în urma formației Corona Brașov, care are maximum de puncte din cele 10 meciuri disputate (20).

Activ Prahova Ploiești, care a avut pauză în această etapă, ocupă locul al treilea, cu 13 puncte (6 victorii și o remiză, în 10 partide), fiind la un singur punct înaintea echipei de la Sporting Ghimbav, care are, însă, un meci în plus disputat.

CSȘ Ploiești a bifat o singură victorie în acest sezon, având două puncte, în 10 partide, ocupând locul 6, penultimul.

La juniori 3, a avut loc antepenultima etapă a fazei seriilor geografice.

În Seria C, CSM Ploiești și-a menținut parcursul perfect din acest sezon, bifând cea de-a opta victorie, din tot atâtea meciuri disputate, echipa antrenată de Ramona Ștefan trecând, în Sala Olimpia, de CSU Pitești, scor 38-26 (16-10). Echipa municipalității ploieștene este calificată în faza Grupelor Valoare, la care avansează primele două clasate din fiecare serie a fazei întâi.

CSM Ploieşti – juniori 3

La Brazi, Academia Junior a reușit să întreacă echipa Clubului Sportiv din localitate, scor 36-27 (17-14).

CS Brazi ocupă locul al treilea, cu 8 puncte (4 victorii din 8 partide) și este calificată în faza Grupelor Speranță.

Academia Junior se află pe locul al patrulea, cu 6 puncte (3 victorii din 8 partide), având două puncte avans față de CSU Pitești, în duelul pentru ultima poziție de calificare în Grupele Speranță.

CS Orășenesc Mizil a suferit cea de-a opta înfrângere a sezonului, din tot atâtea partide disputate, pierzând, pe teren propriu, cu CSM București, a doua clasată (care are, acum, șapte victorii din 8 partide), scor 12-29 (4-16).

În Seria H, CSO Tricolorul Breaza a înregistrat prima victorie din sezon, întrecând, pe teren propriu, echipa CSM Sf. Gheorghe, la limită, scor 32-31 (17-18).

Echipa din Breaza ocupă locul al patrulea, cu 4 puncte, în 7 partide, având 2 puncte avans față de adversara din această etapă, care are, însă, un meci mai puțin disputat.

Pe primele trei locuri ale seriei se află Sporting Ghimbav (12 puncte, 7 meciuri), CS Szejke Odorheiul Secuiesc (11p, 6 meciuri), ACS Avatar Brașov (5p, 6 meciuri).


Programul echipelor prahovene implicate în campionatele naționale de juniori, în etapele din această săptămână este următorul:

Junioare 1, Seria B
Activ Prahova Ploiești – ACS Lucian Bute Galați, joi, 16 februarie, ora 16:30 (Sala Olimpia, Ploiești)

Juniori 1, Seria C
CS Medgidia – CSM Ploiești, joi, 16 februarie, ora 18:00 (Sala Iftimie Ilisei, Medgidia)

CSM Constanța – CS Orășenesc Mizil, sâmbătă, 18 februarie, ora 12:00 (Sala Sporturilor Constanța)

Juniori 1, Seria E
AHC Talentul este Cheia București – CS Brazi, duminică, 19 februarie, ora 14:00 (Sala Școlii 205, București)

Juniori 3, Seria C
Academia Junior Ploiești – CS Orășenesc Mizil, vineri, 17 februarie, ora 16:30 (Sala Polivalentă Brazi)

CS Brazi – CSM Ploiești, luni, 20 februarie, ora 19:00 (Sala Polivalentă Brazi)

Junioare 2, Seria D
CSȘ Ploiești – LPS Viitorul Pitești, sâmbătă, 18 februarie

CSM Ploiești – Activ Prahova Ploiești, sâmbătă, 18 februarie, ora 14:30 (Sala Olimpia, Ploiești)

Junioare 3, Seria F
CSO Tricolorul Breaza – CSM Ploiești, duminică, 19 februarie, ora 10:00 (Sala Virgil Dudău, Breaza)

ACS Victoria Olteni – Academia Junior Ploiești, duminică, 19 februarie, ora 10:00 (Sala Polivalentă Brazi)

CS Câmpina – Activ Prahova Ploiești, duminică, 19 februarie, ora 10:30 (Sala Colegiului Național Nicolae Grigorescu, Câmpina)

CS Brazi – CS Orășenesc Mizil, duminică, 19 februarie

Juniori 2, Seria B
CSO Tricolorul Breaza – CSȘ Tecuci, duminică, 19 februarie, ora 12:00 (Sala Virgil Dudău, Breaza)

Juniori 2, Seria C
CSȘ Călărași – CSM Ploiești, duminică, 19 februarie, ora 14:00 (Sala Polivalentă Călărași)

Foto principal: CSM Ploiești (juniori 1)

Împărtășește: