| |

Rezultatele echipelor prahovene de handbal, în campionatele de juniori + programul săptămânii

La finalul săptămânii trecute, în Campionatele Naționale de juniori la handbal au evoluat echipele prahovene de junioare 1 și junioare 2.

La junioare 1, în Seria B, Activ Prahova Ploiești a cedat, pe teren propriu, duelul cu CSM Galați, scor 23-28 (13-14).

Astfel, echipa antrenată de Robert Comendant a rămas cu 12 puncte acumulate, ocupând locul al treilea în clasament, la două puncte în urma celor de la ACS Lucian Bute Galați, respectiv CSM Galați.

De menționat că Activ Prahova Ploiești este deja calificată în faza Grupelor Valoare, la care avansează primele trei clasate din serie. În ultimele două etape ale seriei, Activ Prahova Ploiești se va confrunta cu LPS Buzău, a patra clasată (5p), în deplasare, după care va primi vizita primei clasate din prezent, ACS Lucian Bute Galați.

La junioare 2, în Seria D, capul de afiș al etapei 11 a fost duelul dintre primele două clasate, CSM Corona Brașov și CSM Ploiești. Echipa de sub Tâmpa câștigase toate partide disputate anterior, în vreme ce CSM Ploiești pierduse doar cu echipa brașoveană, câștigând, în rest, toate celelalte meciuri.

Partida s-a disputat la Ploiești, însă echipa gazdă, antrenată de Geta Opincariu și Cristi Roșu, a cedat, cu scorul de 20-35 (9-17). Totuși, de apreciat maniera micuței galerii a echipei ploieștene de a le susține pe fete, cântând pe aproape întreaga perioadă a jocului, chiar și în pofida scorului înregistrat.

În privința celorlalte două echipe prahovene din serie, Activ Prahova Ploiești a câștigat, pe teren propriu, cu LPS Viitorul Pitești, scor 33-30 (19-15), iar CSȘ Ploiești a pierdut, pe teren propriu (la Mizil), cu ACS Sporting Ghimbav, scor 21-44 (10-22).

Astfel, în clasament, CSM Corona Brașov ocupă locul 1, cu 18 puncte (9 jocuri disputate), fiind urmată de CSM Ploiești – 16p (10 meciuri), Activ Prahova Ploiești – 13p (10), Sporting Ghimbav – 11p (10), Kids Tâmpa Brașov – 4p (9), CSȘ Ploiești – 2p (9), LPS Viitorul Pitești – -5p (9).

Echipele Kids Tâmpa și LPS Viitorul au fost penalizate cu câte 2, respectiv 5 puncte, pentru că au avut în staff oficiali fără drept de participare la joc, conform Federației Române de Handbal.


Săptămâna aceasta, meciurile din campionatele juniorilor încep încă de mâine, programul echipelor prahovene fiind următorul:

Juniori 3, Seria C
CS Brazi – Academia Junior, miercuri, 8 februarie, ora 18:00 (Sala Brazi)

CS Orășenesc Mizil – CSM București, vineri, 10 februarie, ora 16:00 (Sala Mizil)

CSM Ploiești – CSU Pitești, sâmbătă, 11 februarie, ora 14:00 (Sala Olimpia, Ploiești)

Juniori 3, Seria H
CSO Tricolorul Breaza – CSM Sf. Gheorghe, sâmbătă, 11 februarie, ora 10:30 (Sala Virgil Dudău, Breaza)

Juniori 1, Seria E
CS Brazi – CT Media București, joi, 9 februarie, ora 11:00 (Sala Brazi)

Juniori 1, Seria C
CSM Ploiești – CSM Constanța, sâmbătă, 11 februarie, ora 12:00 (Sala Olimpia, Ploiești)

Junioare 2, Seria D
LPS Viitorul Pitești – CSM Ploiești, sâmbătă, 11 februarie

CSM Corona Brașov – CSȘ Ploiești, sâmbătă, 11 februarie, ora 14:00 (Sala D.P. Colibași, Brașov)

Junioare 1, Seria B
LPS Buzău – Activ Prahova Ploiești, duminică, 12 februarie

Juniori 2, Seria B
CSO Tricolorul Breaza – HC Buzău 2012, duminică, 12 februarie, ora 12:00 (Sala Virgil Dudău, Breaza)

Juniori 2, Seria C
CSM Ploiești – CSȘ Galați, duminică, 12 februarie, ora 15:30 (Sala Olimpia, Ploiești)

Foto: Activ Prahova Ploiești

Împărtășește: