| |

Rezultatele echipelor prahovene de handbal, la reluarea campionatelor de juniori

La finalul săptămânii trecute, s-au reluat meciurile din Campionatele Naționale de Handbal la juniori, la unele categorii de vârstă. Dintre echipele prahovene înscrise în acest sezon, au participat cele din campionatele de juniori 1 și de juniori 3.

La juniori 1, în Seria E, echipa CS Brazi, pregătită de antrenorii Cristian Dumitru și Nicolae Nimu, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, pe CSU Pitești, în etapa cu numărul 8 – antepenultima, scor 41-28 (19-16).

Echipa prahoveană ocupă locul al doilea în clasament, cu 14 puncte (7 victorii, din opt partide), și are asigurată, deja, prezența în faza Grupelor Valoare, fiind pentru al șaselea an la rând în care clubul din Brazi este reprezentat în această fază a competiției la juniori 1.

În Seria C, CS Orășenesc Mizil a câștigat duelul prahovean, disputat pe teren propriu, cu CSM Ploiești, scor 46-33 (20-11), într-un meci din cadrul etapei a opta.

Astfel, cu două etape rămase de disputat, echipa din Mizil (care mai are de jucat, însă, un singur meci, având pauză în etapa următoare) ocupă locul al doilea, cu 7 puncte (3 victorii și o remiză, în șapte meciuri), în urma formației CS Medgidia, care a câștigat toate cele șase partide jucate, având maximum de puncte (12).

CSM Ploiești, care are șase meciuri disputate, se află pe locul al patrulea, cu 5 puncte (2 victorii și o remiză), la un singur punct în urma echipei de pe locul al treilea – CSM Constanța (care are, de asemenea, șase meciuri disputate).

CSM Ploiești (juniori 3)

La juniori 3, CSM Ploiești și-a continuat parcursul perfect, elevii fostei internaționale a României – Ramona Ștefan – au bifat a șaptea victorie, din tot atâtea meciuri disputate, trecând de Academia Junior, în deplasare, scor 40-28 (21-9). Astfel, CSM mai are nevoie de un singur punct, în următoarele trei etape, pentru a-și asigura, matematic, prezența în Grupele Valoare.

În cadrul etapei, CS Brazi a cedat duelul, din deplasare, cu a doua clasată, CSM București, scor 23-34 (13-21), însă ocupă locul al treilea, cu 8 puncte (4 victorii, în șapte partide), fiind aproape de calificarea în faza Grupelor Speranță.

CS Orășenesc Mizil a evoluat, de asemenea, în deplasare, pierzând cu CSU Pitești, scor 4-36 (2-20), rămânând fără punct în clasament.

De menționat că Academia Junior ocupă locul al cincilea, la egalitate de puncte cu a patra clasată, CSU Pitești, pe care a învins-o în tur, fiind în luptă pentru ultimul loc de calificare în Grupele Speranță.

În această săptămână, echipele prahovene implicate în campionatele de juniori au următorul program:

Junioare 2, Seria D
CS Activ Prahova Ploiești – LPS Viitorul Pitești, vineri, 3 februarie, ora 15:00 (Tel George Junior, Ploiești)

CSȘ Ploiești – ACS Sporting Ghimbav, sâmbătă, 4 februarie, ora 11:00 (Mizil)

CSM Ploiești – CSM Corona Brașov, sâmbătă, 4 februarie, ora 13:00 (Tel George Junior, Ploiești)

Junioare 1, Seria B
CS Activ Prahova Ploiești – CSM Galați, duminică, 5 februarie, ora 12:30 (Tel George Junior, Ploiești)

Foto principal: CS Brazi

Împărtășește: